Voulez-Vous, Waterloo, Mamma Mia, Thank You For The Music, slechts een paar hits van de wereldberoemde band ABBA die groot succes verkreeg na hun deelname aan het Eurovisie Songfestival. Ondanks dat de band in 1982 is gestopt is de muziek van ABBA nog steeds extreem populair. AVROTROS zendt daarom op Oudejaarsavond 'ABBA in Concert' uit (hh).

ABBA is een van de succesvolste bands ter wereld met meer dan 200 miljoen verkochte albums. Het succes begon toen ABBA in 1974 het Eurovisie Songfestival won met het nummer 'Waterloo'. Manager van de groep was Stig Anderson. In 1983 werd een pauze ingelast, die leidde tot het uiteenvallen van de formatie. In april 2018 werd echter bekend dat ABBA weer twee nummers heeft opgenomen, die begin 2019 uitkwamen: 'I Still Have Faith in You' en 'Don't Shut Me Down'.

 

abba-2019.jpg
Bjorn Ulvaeus, Agnetha Faltskog, Anni-Frid Lyngstad & Benny Andersson
abba-2019.jpg

ABBA in Concert

Een spectaculair concert uit 1979 van de legendarische band ABBA. De registratie is voor het eerst in HD kwaliteit te zien. Anni-Frid Lyngstad, Benny Andersson, Bjorn Ulvaeus en Agnetha Faltskog spelen de sterren van hemel eind jaren zeventig. In 1979 treedt ABBA op in Londen, in het stadion van Wembley met een concert waar zij voor een enthousiast publiek de ene na de andere hit zingen; Waterloo - Eagle - Take A Chance On Me - Voulez-Vous - Chiquitita - I Have A Dream - Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight) - Knowing Me, Knowing You en heel veel andere hits!

ABBA in Concert, 31 december 2020 om 20.35 uur op NPO 3 (hh).

Deel dit artikel