Zaterdag 30 juni van dit jaar zou de grootste volkszanger van ons land, André Hazes, 67 jaar zijn geworden. Ter ere daarvan zendt Sterren NL die dag de André H6 uit op NPO 1 en kun je 's avonds op NPO 3 kijken naar het concert van zijn zoon in AFAS live. 

Om alvast in de stemming te komen hebben we vijf Hazes-klassiekers voor je op een rij gezet: 

1. Bloed, Zweet en Tranen
Eén van Hazes grootste hits is toch wel Bloed, Zweet en Tranen. Dit was zijn laatste solo-single die hij heeft uitgebracht voor zijn overlijden. 

2. Waarom
Een nummer van Frank Sinatra coveren moet je maar durven. Hazes komt ermee weg, het prachtige 'Waarom' gaat over eenzaamheid en is met recht een Hazes-klassieker te noemen.

3. Kleine Jongen
Dit nummer uit 1990 is een ode aan Hazes oudste zoon Melvin. 

4. Een Beetje Verliefd
André was een graag geziene gast in TROS-muziekprogramma's. Zo ook in 'Op Volle Toeren' waar hij deze hit kwam zingen.

5. De Vlieger
Een klassieker die niet in dit rijtje mag ontbreken. De vlieger gaat over een zoon die zijn moeder verliest. Wist je dat hazes nog geen zoon had toen hij dit nummer uitbracht? 

André Hazes op televisie

Wil je meer Hazes? Kijk dan zaterdag 30 juni om 14.25 uur naar de Sterren NL Special: André H6 op NPO 1. In een 20-minuten durende special zie je zes optredens van André Hazes uit het AVROTROS-archief. Zo zie je onder andere beeldmateriaal uit 'Op Volle Toeren', 'Let's Make Music' en 'AVRO'S Platengala'.

Tevens kun je zaterdagavond kijken naar het concert van André Hazes Jr in AFAS Live, om 20.30 uur op NPO 3. 


Foto: ANP 

Deel dit artikel