Het was door de corona-uitbraak inmiddels alweer even geleden dat we een nieuwe Classic Track konden opnemen, maar met 1.5 m afstand in acht en met minder mensen achter het mengpaneel, was het gelukkig weer mogelijk. De eer is deze keer aan Dinand, die veel verhalen te vertellen heeft over Kane's grootste hit; 'Rain Down On Me'.

Barts Classic Track NL

In Barts Classic Track NL, de Nederlandse spinoff van Barts Classic Tracks, bespreekt Bart samen met de artiest in kwestie hoe een nummer tot stand is gekomen en is opgebouwd. In de Wisseloord Studio's ontleden ze samen laagje voor laagje parels uit de Nederlandse muziekscene.

Deze keer bespreekt Bart met Dinand Woesthoff Kane’s grootste hit: ‘Rain Down On Me’

Dinand schreef 'Rain Down On Me' in de kleedkamer van poppodium 013 in Tilburg. Hij kwam al spelend op zijn gitaar op de melodie en wilde het nummer gelijk tijdens hun optreden testen, ondanks dat er nog geen lyrics waren. De energie die er toen al vanaf kwam sprak boekdelen, en de rest is geschiedenis.

Uitgebreide podcast

Dinand zat vol met mooie verhalen over zijn tijd met Kane, het succes van 'Rain Down On Me' en hoe de remix van Tiësto tot stand is gekomen. Wil je het volledige gesprek van Bart met Dinand terug luisteren? Check dan de podcast, die onder de naam ‘Barts Classic Track’ te vinden is op Apple Podcasts, Spotify en in de NPO Radio 2-app! 

Meer Classic Tracks vind je op Barts Facebookpagina, in de YouTube-playlist Barts Classic Track NL en in de YouTube-playlist Barts Classic Tracks.

Deel dit artikel