Normaal gesproken had dit weekend iedereen onder de rivieren in Nederland staan feesten en hossen in het café of in de feesttent, want het is Carnaval! Helaas is vanwege de Coronapandemie en de lockdown ook Carnaval dit jaar afgelast. Om de feestneuzen van Nederland toch een beetje tegemoet te komen hebben AVROTROS en Sterren NL een aantal feestelijke programma's in petto:

Sterren NL Carnaval: 3 Uurkes Vurraf - deel 1

Zaterdag 13 februari - 13.15 uur op NPO 1

Ieder jaar geeft Omroep Brabant de aftrap voor het jaarlijkse carnavalsgedruis met de uitzending van hun live-evenement 3 Uurkes Vurraf. Dit jaar zal carnaval niet zo zijn als anders. Dit jaar brengen we een aangepast programma waarbij carnavalsartiesten optreden voor een vidiwall met daarop honderd Brabantse huishoudens die zo verkleed en hossend door de woonkamer gaan. Bij Sterren NL zie je een compilatie van dit coronaproof spektakel. Met optredens van onder anderen de Deurzakkers, de Alpenzusjes, Vieze Jack, Lamme Frans, en Snollebollekes.

Op Volle Toeren Carnaval uit 1979 

Zaterdag 12 februari - 21.00 uur op Facebook AVROTROS

In het kader van avondklokvermaak hoef je je zaterdag niet te vervelen. We zenden eenmalig een aflevering van Op Volle Toeren uit op de Facebookpagina van AVROTROS. We gaan daarmee meer dan 40 jaar terug in de tijd naar 19-02-1979. Chiel Montagne presenteert de leukste carnavalshits en kneiters uit die tijd van o.a; André van Duin, Wieteke van Dort, Vader Abraham en Rita Corita! 

Sterren NL Carnavalsfuif

Deel 1: zaterdag- op zondagnacht 13 februari 2021 - 00.15 uur op NPO 1
Deel 2: zaterdag- op zondagnacht 13 februari 2021 - 02.45 uur op NPO 1

Nachtbrakers opgelet! Nu de kroegen dicht zijn, de feesttenten gesloten en de optochten zijn afgelast, kunnen we alleen nog thuis carnaval vieren. De kijker moet zelf voor bier en slingers zorgen, maar wij zorgen voor de muziek. Bijna de hele nacht van zaterdag op zondag kan de coronaproof polonaise gelopen worden. Sterren NL opent het archief en brengt de beste carnavalsmuziek van de afgelopen 40 jaar uit alle muziekprogramma’s van AVROTROS. Van Op Volle Toeren tot aan Let’s Make Music, van TopPop tot de 3 Uurkes Vurraf. Met optredens van onder anderen Ria Valk, Vader Abraham, Guus Meeuwis, Rita Corita, Het Feestteam, Corry van Gorp en natuurlijk de koning van de krakers André van Duin.

Het Beste van Carnaval

Zaterdag- op zondagnacht 13 februari 2021 - 03.45 uur op NPO 3

In 'Het Beste van Carnaval' bespreken bekende Nederlanders de leukste en gezelligste Carnavalskrakers! 

Sterren NL Carnaval: 3 Uurkes Vurraf - deel 2

Maandag 15 februari - 15.23 uur op NPO 1

Ieder jaar geeft Omroep Brabant de aftrap voor het jaarlijkse carnavalsgedruis met de uitzending van hun live-evenement 3 Uurkes Vurraf. Dit jaar zal carnaval niet zo zijn als anders. Dit jaar brengen we een aangepast programma waarbij carnavalsartiesten optreden voor een vidiwall met daarop honderd Brabantse huishoudens die zo verkleed en hossend door de woonkamer gaan. Bij Sterren NL zie je een compilatie van dit coronaproof spektakel. Met optredens van onder anderen de Snollebollekes, Lamme Frans, Wilbert Pigmans, De Deurzakkers, de Alpenzusjes en Vieze Jack.

Deel dit artikel