De 'King of Rock 'n' Roll' is terug op het witte doek met de biografische muzikale dramafilm 'Elvis'. De muziek van de Amerikaanse zanger was al eerder te zien op een ander podium, namelijk in de musical All Shook Up/Love Me Tender. We nemen je terug in deze 'Musical Flashback' naar het jaar 2009 waar bekende Nederlandse musicalacteurs zich wagen aan de hits van Elvis. 

De muziek van Elvis in de 'Musical Flashback'

De hoofdrollen waren weggelegd voor Brigitte Heitzer, René van Kooten en Tommie Christiaan. De musical ging in 2009 in Breda in première en speelde tot aan de zomer van 2010. De bekende nummers van Elvis hebben (gedeeltelijk) een Nederlandse vertaling gekregen in de musical.

Tijdens de 10e editie van het Musical Awards Gala 2009 trad de cast op met een All Shook Up/Love Me Tender Medley. Maar daar bleef het niet bij! Ook tijdens het meezingspektakel, de Musical Sing-a-Long 2009 op de Uitmarkt, was de cast vertegenwoordigd met een spetterend optreden. 

Het geheime leven van de grootste artiestenmanager ooit

Artiestenmanager Colonel Tom Parker was de man die van Elvis Presley een wereldster maakte. In de film wordt hij gespeeld door Oscarwinnaar Tom Hanks. Wil je meer weten over het geheime leven van deze manager? Luister dan naar de AVROTROS- en NPO Radio 5-podcast ‘Het Geheim van Colonel Parker'. 

Deel dit artikel