De afgelopen zestig jaar heeft Nederland haar op verschillende manieren leren kennen, de Grande Dame van het Nederlandse levenslied; Willeke Alberti. De 75-jarige zangeres scoorde hits met nummers als 'Norman', 'Spiegelbeeld', 'Mijn Dagboek' en 'Morgen Ben Ik De Bruid'. Deze nummers zijn decennia later niet meer weg te denken uit ons collectieve muzikale erfgoed.

Edison Pop Oeuvreprijs

Zo vader, zo dochter. Exact zestig jaar nadat Willy Alberti de allereerste Nederlandse Edison in ontvangst nam, ontving Willeke afgelopen maandag 10 februari, de Edison Pop Oeuvreprijs, onderdeel van de op één na oudste muziekprijs ter wereld. Willeke wordt geëerd voor haar grenzeloze veelzijdigheid en heldere en herkenbare stem. In tegenstelling tot de artiesten die voor de andere categorieën waren genomineerd, wist Willeke niet dat ze voor deze prijs in aanmerking kwam.

blockquote
Dat lied heeft álles. Toen ik het opnam, besefte ik niet eens hoe bijzonder het was en hoe belangrijk het zou worden.
Willeke Alberti over 'Telkens Weer'

Telkens Weer

Het mooiste Nederlandstalige lied ooit gemaakt en tevens het favoriete nummer van Willeke uit haar eigen repertoire.

 

TROSKompas Award

Eerder viel Willeke al in de prijzen en kreeg tijdens de Edisons 2018 de TROSKompas Award. De TROSKompas Award wordt uitgereikt aan een artiest die door de jaren heen een grote invloed heeft achtergelaten op de ontwikkeling van het Nederlandse lied.

TROSKOMPAS OEUVRE AWARD

Deel dit artikel