Op woensdag 29 agustus is het de geboortedag van Ramses Shaffy. Een mooi moment om een ode te brengen aan deze uitzonderlijke chansonnier en acteur. Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder! 

1. 'Laat me' 

In het popprogramma AVRO'S Toppop zingt Ramses het prachtige 'Laat Me'.

2. Vriendschap met Liesbeth List

Liesbeth List en Ramses Shaffy vertellen bij 'Cor & Co', een muziekprogramma van Cor Bakker, over hun bijzondere samenwerking en vriendschap.

3. Pastorale

Een gesprek tussen de zon (Shaffy) en de aarde (List).

4. RAMSES - de serie

Waan je even in het leven de beroemde chansonnier en kijk de vierdelige dramaserie RAMSES, over de jonge jaren van Shaffy. 

Alles wat over Ramses Shaffy is gezegd en geschreven getuigt van zijn ongelooflijke drang om te leven en zijn talent om dat ook groots en meeslepend te doen. De verhalen vertellen hoe aanstekelijk en inspirerend dat voor velen is geweest. Toen, nu, in alle tijden. De verhalen vertellen ook hoe verpletterend en destructief dat voor sommigen is geweest. En soms getuigen de verhalen en de liedjes over een hartverscheurende eenzaamheid.

ramses-maarten-heijmans.jpg
Maarten Heijmans speelt Ramses Shaffy in de serie RAMSES
ramses-maarten-heijmans.jpg

Over deze kanten van het leven van Ramses gaat deze vierdelige dramaserie. De serie bestrijkt grofweg 20 jaar van het leven van Shaffy, eind jaren ’50 tot eind jaren ‘70. De opkomst van flowerpower, vrije seks, drugs en de veranderende moraal na de brave jaren ‘50. Het zijn de jaren dat Ramses (Maarten Heijmans) meer en meer gaat zingen, zijn publiek verovert, met Joop Admiraal (Thomas Cammaert) leeft, Liesbeth List (Noortje Herlaar) tegenkomt, Shaffy Chantant begint, zwaar aan de drank raakt en kolkend en wild Amsterdam in de turbulente jaren ‘60 en ’70 betovert. Deze serie is helaas niet meer terug te kijken.

Deel dit artikel