André Hazes liefhebbers opgelet! Van maandag 28 juni tot en met zondag 4 juli staat de razend populaire volkszanger André Hazes Sr. centraal bij AVROTROS op NPO 3. Met 'Het beste van... André Hazes', 'Kleine Jongen', het echte leven van André Hazes, 'Bloed, Zweet en Tranen', 'Rondje Hazes' en 'André Hazes live in het Concertgebouw - 1982'. De zanger had op 30 juni van dit jaar 70 jaar oud geworden, een goede reden voor ons om de komende week de zanger te eren.

Kleine Jongen, het echte leven van André Hazes

Maandag 28 juni tot en met zondag 4 juli om 22.05 uur (let op: donderdag om 22.45 uur) op NPO 3.

Deze vierdelige documentaire-reeks vertelt het levensverhaal van de beroemdste artiest van Nederland: André Hazes, die dit jaar 70 zou zijn geworden. Aan de hand van niet eerder vertoond beeldmateriaal uit het privé-archief van de familie Hazes en intieme reportages wordt er dieper ingegaan op André’s unieke talent, opvallende leven en kwetsbare ziel.

Aan het woord komen onder anderen zijn vrouw Rachel, familieleden en goede vrienden en collega-artiesten als André van Duin, Gerard Joling, Willeke Alberti en Simone Kleinsma, die uitgebreid hun persoonlijke ervaringen delen over de artiest en de mens Hazes. Lees meer over Kleine Jongen, het echte leven van André Hazes.

Bruiloft André en Rachel

 

Het beste van... André Hazes 

Woensdag 30 juni om 20.25 uur op NPO 3.

We kijken met onder anderen Jennie Lena, Erik de Zwart, Dries Roelvink, Sander Lantinga en Samantha Steenwijk naar het oeuvre van André Hazes sr. Zij delen hun herinneringen aan de muziek van de grootste volkszanger ooit in Nederland. Van oorsprong was Hazes barman, maar al snel werd zijn talent ontdekt en brak hij door met 'De Vlieger'. Dit was het begin van een carrière van meer dan 25 jaar.

In hoog tempo horen we de grootste hits van Hazes, waaronder 'Een beetje verliefd', 'Een vriend', 'Geef mij je angst' en 'Ik meen het'. De emoties lopen hoog op in de studio en er worden zelfs tranen gelaten bij het prachtige 'Zij gelooft in mij'.


 

André Hazes live in het Concertgebouw Amsterdam 1982

Woensdag 30 juni om 21.05 uur op NPO 3.

Op 28 december 1982 gaf André Hazes een legendarisch optreden in Het Koninklijk Concertgebouw. Hazes is op dat moment in topvorm; hij heeft hit na hit en staat voor de eerste keer in zijn eigen stad én in de zaal waarvan hij altijd heeft gedroomd. Het publiek in de zaal gaat volledig uit zijn dak, een tafereel wat men niet eerder op deze manier zag in het klassieke Concertgebouw.


 

Rondje Hazes

Woensdag 30 juni om 23.00 uur op NPO 3.

Dit jaar zou André Hazes 70 jaar geworden zijn. Een mooi moment om weer stil te staan bij deze legendarische zanger. In Rondje Hazes, een registratie vanuit het Concertgebouw in Amsterdam brengen Nederlands grootste artiesten de vele hits van André Hazes ten gehore.

Met onder anderen Tino Martin, Xander de Buisonjé, Trijntje Oosterhuis, Willeke Alberti, Lil Kleine, Emma Heesters, OG3NE, Samantha Steenwijk, Berget Lewis, Thomas Berge, Yves Berendse, Peter Beense, Martijn Fischer en Silver Metz. De muziek van onze volksheld verbroedert, verenigt, biedt troost en zorgt voor saamhorigheid door alle lagen van de bevolking heen.


 

Film: Bloed, Zweet & Tranen

Zondag 4 juli om 20.20 uur op NPO 3.

Bloed, Zweet en Tranen vertelt het verhaal van Nederlands beroemdste volkszanger, André Hazes. In de laatste maanden van zijn leven blikt de 54-jarige zanger terug op zijn verleden: van zijn ontdekking als 8-jarige jongen op de Amsterdamse Albert Cuyp markt naar de hoogte- en dieptepunten in zijn latere carrière.

De zanger kampt met zijn moeizame jeugd en met een ernstige alcoholverslaving, maar een succesvolle samenwerking met zijn producent en de steun van zijn jonge vrouw houden hem op de been. Totdat zijn gezondheid hem in de steek laat…

Alle uitzendingen zijn hier terug te zien

Deel dit artikel