Maandagavond 2 juli start onze kersverse AVROTROS-DJ Paul Rabbering met zijn nieuwe show in de avond op NPO Radio 2: Rabbering Laat. Maar wie is Paul Rabbering nou eigenlijk? En wat gaat hij doen in zijn programma? 

Op een koude winterdag in januari 1979 zag de kleine Paul in Etten-leur het levenslicht. Al vanaf jongs af aan was het duidelijk; hij zou en moest bij de radio werken. Paul geeft hier zijn vader de 'schuld' van:

blockquote
Mijn vader had een babyfoon die werkte via de frequentie 102.1 FM... Door dit zendwonder ontdekte ik mijn passie: radiomaken.
Paul Rabbering

In 1992 neemt hij contact op met Radio Noordoostpolder, waar hij verschillende programma's presenteert: op een gegeven hoor je Paul in maar liefst vier weekendprogramma’s. Hij verslaat sportwedstrijden, draait platen, is dj en is de man van het regionale nieuws. Zijn ouders zien hem amper nog en de studio voelt voor hem als zijn tweede thuis. Acht jaar later, in 2000 mag hij deelnemen aan de 538 DJ school, waarna nog geen week later Sander de Heer hem een baan bij BNN aanbiedt. Hij kan meteen beginnen en maakt daar alle radiovormgeving en is te horen als voice-over voor diverse TV-programma's. Ook valt hij regelmatig in tijdens vakanties en wanneer er zieken zijn. In 2003 krijgt hij zijn eigen nachtprogramma op 3FM; een radioversie van Top of the Pops. 

Paul bij NPO Radio 2

Van BNN stapt Rabbering jaren later over naar de KRO, waar hij voor 3FM tot november 2016 het dagelijkse programma 'RabRadio' maakte. Eind 2016 maakt Paul de overstap naar NPO Radio 2, waar hij tot voor kort ieder weekend te horen was. En nu start hij voor AVROTROS in de avond van 22.00 - 00.00 uur op NPO Radio 2! Tijdens 'Rabbering Laat' neemt Paul de dag met je door, draait hij de lekkerste muziek en ontvangt hij regelmatig muzikale gasten en sluit hij iedere show af met een flinke dosis positief nieuws. 

Hij is in ieder geval al druk aan het oefenen met zijn zonnebril op:

Prijzen, prijzen, prijzen

Iedere avond maak je kans op drie fantastische prijzen. Welke dat zijn wisselt per dag maar wat je er voor moet doen is simpel: 
3 op een rij. En dan niet met muntjes, maar met muziekvragen. Als je drie vragen op een rij goed beantwoord ontvang je één prijs. Er zijn drie rondes. Dus beantwoord je alle vragen achter elkaar goed, dan win je maar liefst drie prijzen. 

Ik vertrek

Deze zomer belt Paul iedere avond met iemand die de 'Ik vertrek'-droom heeft nagejaagd. Heb jij alles in Nederland achter je gelaten om in het buitenland een nieuw leven op te bouwen, bijvoorbeeld met je eigen Bed & Breakfast, Guesthouse etc? Geef je dan per mail op voor 'Ik Vertek Radio'

Rabbering Laat hoor je maandag t/m donderdag van 22.00 - 00.00 uur op NPO Radio 2.
Volg Rabbering Laat via Facebook, Twitter en Instagram en via NPO Radio 2.

Deel dit artikel