In plaats van een grote Eurovisie Songfestival Finale vanuit Rotterdam, een alternatieve show getiteld Eurovision: Europe Shine a Light. Een show die wordt uitgezonden in maar liefst 41 landen.  Live vanuit het Mediapark in Hilversum worden de 41 artiesten die dit jaar met het Eurovisie Songfestival zouden meedoen, in de spotlight gezet. Daarnaast zijn in deze speciale show optredens te zien van vele andere Eurovisie-artiesten. De presentatie is in handen van Chantal Janzen, Edsilia Rombley en Jan Smit.

Vanuit heel Europa en Australië brengen de 41 Songfestivaldeelnemers een persoonlijke boodschap aan de kijkers en zie je het nummer waarmee ze zouden meedoen aan het Eurovisie Songfestival, dit geldt uiteraard ook voor Jeangu Macrooy.

Johnny Logan

Chantal Janzen spreekt met Mr. Eurovision Johnny Logan. "Uiteindelijk, is ook dit gewoon een 'another year'. Maar wel een heel moeilijk jaar. Mijn boodschap aan Europa: wees aardig voor elkaar, wees goed voor elkaar." Uiteraard zingt hij zijn SF-hit uit 1980 'What's Another Year', samen met Songfestival-fans van over de hele wereld en onze drie presentatoren.

Måns Zelmerlöw

Een Songfestival-uitzending is niet compleet zonder Måns Zelmerlöw uit Zweden. Hij brengt een prachtige akoestische versie van zijn winnende 'Heroes' uit 2015. Opgedragen aan de 'heroes' uit de zorg in heel de wereld. 

Gali Atari & Junior Eurovision kids - Hallelujah

Samen met Nederlandse Junior Songfestival kinderen zingt de Israelische Gali Atari haar Hallelujah uit 1979.

EurovisionCalls wirth NikkieTutorials

NikkieTutorials is de online host van het Eurovisie Songfestival en heeft in aanloop naar deze avond gesproken met alle deelnemers via EurovisionCalls. Bekijk ze hier allemaal via de EurovisionCalls with NikkieTutorials playlist op YouTube.

Marija Šerifović - Moltiva

Marija Šerifović zingt het nummer 'Molitva' in de straten van Belgrado. Met het nummer won ze het Eurovisie Songfestival voor Servië in 2007.  

Ilse DeLange & Michael Schulte

Michael Schulte (Duitsland 2018) zingt samen met Ilse DeLange (The Common Linnets - 2014) de Songfestivalklassieker 'Ein Bisschen Frieden'; het nummer van zangeres Nicole waarmee Duitsland in 1982 voor het eerst het Eurovisie Songfestival wist te winnen. Ilse en Michael zingen het nummer vanuit het Vredespaleis in Den Haag. 

Netta - Cuckoo

Chantal Janzen belt met Netta die vertelt de puzzelkoning van haar gebouw te zijn geworden. Daarnaast maakt ze veel muziek met haar broers en probeert ze burenruzies te voorkomen. Netta brengt vanavond een nieuw single, een nummer geschreven met de titel 'Cuckoo'. Netta: "Het gaat over twijfel, over gekooid zitten in wat anderen denken dat je nodig hebt. Dan wordt je cuckoo in je hoofd. Ik wil dat mensen met mentale problemen weten dat ze niet alleen zijn." 

Duncan Laurence

Vorig jaar won hij het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv met zijn 'Arcade' en stond heel zijn leven ineens op zijn kop. Wie hem gaat opvolgen als Eurovisie-winnaar weten we voorlopig nog niet. Maar uiteraard is hij er vanavond bij en zingt hij zijn nieuwe single 'Someone else'. 

Love Shine a Light 

Niet alle deelnemers van het Eurovisie Songfestival 2020 zie je volgend jaar weer terug. Uiteraard is Jeangu Macrooy voor Nederland wel weer van de partij. Om heel Europa een hart onder de riem te steken zingen ze samen de Eurovision-hit: 'Love Shine a Light' van Katrina and The Waves uit 1997.

Eurovision Songfestival 2021 - Open Up

Nadat het Eurovisie Songfestival 2020 in maart door de EBU werd afgelast als gevolg van de coronacrisis is direct gestart met de verkenning naar de mogelijkheden om de 65e editie van het Eurovisie Songfestival alsnog in Nederland te laten plaatsvinden. 

Sietse Bakker, Executive Producer Event: “Ons team is gemotiveerd en enthousiast en heeft zin om met hernieuwde energie vooruit te kijken om in 2021 een fantastisch Eurovisie Songfestival te organiseren. Ja, met een gevoel van realisme dat past bij de tijd waarin we leven, maar ook met ambitie en creativiteit. We kijken ernaar uit om met de hele songfestivalfamilie samen te werken om dit volgend jaar mogelijk te maken.”

Meer info over het Eurovisie Songfestival 2021 lees je hier

Deel dit artikel