Op 19 februari 1946 werd het eerste liedje afgespeeld en de eerste uitzending van Arbeidsvitaminen was geboren. Nu exact 75 jaar later bestaat het AVROTROS-radioprogramma nog steeds. Daarmee scoort het programma een record; Arbeidsvitaminen is het langstlopende landelijke muziek-radioprogramma van de wereld!

Om dit feestelijke moment te vieren staat NPO Radio 5 al de hele week in het teken van Arbeidsvitaminen. De NPO Radio 5-presentatoren draaien deze week tussen 06:00 en 20:00 verzoeknummers van luisteraars en bedrijven, zoals dj Hans Schiffers dat tijdens de reguliere Arbeidsvitaminen, elke werkdag van 09.00 tot 12.00 uur, ook doet. 

Op vrijdag 19 februari de jubileumdag zelf, worden er tussen 06.00 en 16.00 de mooiste liedjes uit 75 jaar legendarische radio historie gedraaid. Ter ere van het jubileum onthulde presentator Hans Schiffers een unieke, interactieve installatie van 75 radio’s. Elke radio uit de installatie vertegenwoordigt een jaar uit de geschiedenis van Arbeidsvitaminen. 

Hans Schiffers over Arbeidsvitaminen

Hans Schiffers, presentator Arbeidsvitaminen: “Ik ben vereerd en trots dat dit programma al 75 jaar lang bewijst met zijn tijd mee te gaan. Elke plaat die wij laten horen, is aangevraagd door een luisteraar en heeft een verhaal. Muziek inspireert, ontroert en verbindt. Het helpt mensen de dag door, het zijn letterlijk vitaminen om de dagelijkse arbeid uit te voeren. Dit programma kan zeker nog 75 jaar mee!”

arbeidsvitaminen-75-jaar-ruud-baan2.jpg
Bron: Ruud Baan/AVROTROS
Kunstwerk Arbeidsvitaminen
arbeidsvitaminen-75-jaar-ruud-baan2.jpg

Gerard Ekdom en Jan Steeman

Ook aanwezig zijn oud-Arbeidsvitaminen-presentatoren Gerard Ekdom en Jan Steeman. Zij nemen tussen 18.00 en 20.00 uur vanavond weer plaats achter de microfoon om live radio te maken.

Optredens

Daarnaast staan er de hele dag feestelijke optredens op het programma van artiesten die hebben bijgedragen aan het succes van het programma onder wie The Cats Tribute Band, Gerard Joling, George Baker, Douwe Bob en Peter Koelewijn.

Aftermovie

Mensen die nieuwsgierig zijn naar de onthulde kunstinstallatie moeten nog even geduld hebben. In verband met de huidige Corona-maatregelen is de installatie vooralsnog alleen voor genodigden te zien. Zodra de situatie het weer toestaat, maakt AVROTROS de installatie ook toegankelijk voor publiek.

Deel dit artikel