Koningin Máxima, erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas, wordt op 17 mei 50 jaar. Vanuit Koninklijk Theater Carré vieren kinderen samen met bekende artiesten daarom de kracht van muziek. Muziekonderwijs voor álle basisschoolkinderen in Nederland en het Caribisch gebied, dát is waar deze feestelijke avond om draait. Een missie waar Koningin Máxima zich actief voor inzet. De presentatie ligt in handen van Buddy Vedder.

Buddy Vedder presenteert Koningin Máxima; een leven vol muziek

Tijdens deze avond vieren bekende artiesten uit vele muziekgenres de kracht van muziek. Samen met enthousiaste kinderen staan onder anderen Tania Kross, Jeroen van der Boom, Emma Heesters, Glen Faria, Roel van Velzen, Danny de Munk, Jamai, Elske DeWall en Jeugdorkest Nederland op het Koninklijke toneel. Maar ook o.a. Carel Kraayenhof is van de partij.

Muziek verbindt, verhaalt, slaat bruggen en zorgt voor ontwikkeling

Muziek raakt en beweegt. Het neemt je mee en brengt veel meer dan plezier alleen. Muziek voor en met kinderen: het zou de normaalste zaak van de wereld moeten zijn. In Koningin Máxima; een leven vol muziek, staat dit thema centraal. 

Het Nationale Ballet
De grootmeester van de Nederlandse dans Hans van Manen creëert samen met Ted Brandsen, directeur en choreograaf van Het Nationale Ballet, speciaal voor deze gelegenheid een nieuw ballet. De pas de deux getiteld Embrace zal worden gedanst door twee stersolisten van het gezelschap: Anna Tsygankova & Constantine Allen, op een nummer gezongen door Izaline Calister. De muzikale begeleiding komt van Carel Kraayenhof samen met Juan Pablo Dobal en Douwe Eisses.  

Carel Kraayenhof en Het Nationale Ballet voor Koningin Máxima

Muziek verbindt over de hele wereld
Op deze feestelijke avond komt muziek uit verschillende culturen samen. Naast de Argentijnse sferen van Carel Kraayenhof en Het Nationale Ballet krijgen de kijkers ook een vleugje van de ABC-eilanden te zien. Shirma Rouse, Dwight Dissels en Zo! Gospel Choir gaan vanuit Nederland in duet met Tania Kross en het jonge talent Jada vanuit Curaçao. Daarnaast brengen bijzondere (inter)nationale sterren digitaal hun support uit voor het werk van Méér Muziek in de Klas.

Naast spraakmakende optredens zijn er reportages over de rol die muziek speelt in het leven van een aantal bekende Nederlanders die op een ander gebied dan muziek succesvol zijn, zoals André Kuipers en Shanice van de Sanden.

Artiesten uit binnen- en buitenland vertellen waarom muziek in hun leven zo belangrijk is én er wordt verslag gedaan van de werkbezoeken van Koningin Máxima voor Méér muziek in de Klas in het land.

Koningin Máxima; een leven vol muziek, zondag 16 mei om 20.55 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Bekijk de uitzending

Deel dit artikel