Dat Glennis Grace een fantastische zangeres is weten we in Nederland al jaren. Na haar deelname aan Beste Zangers, waarin ze zichzelf op de kaart zette met 'Afscheid', een nummer van Volumia, ging het hard met de carrière van Glennis in Nederland. Maar het buitenland lonkt en Glennis besluit mee te doen aan America's Got Talent, de grootste talentenjacht van de Verenigde Staten. 

De 40-jarige Amsterdamse vertelt aan de jury, bestaande uit Simon Cowell, Mel  B (ex-Spice Girls), Howie Mandel en Heidi Klum dat ze ervan droomt haar zoon Anthony te laten zien dat zijn moeder haar dromen waarmaakt. Wanneer ze begint te zingen lijkt juryvoorzitter Simon Cowell behoorlijk onder de indruk. 

De verpletterende auditie van Glennis Grace in America's Got Talent

Na het optreden bevestigd Simon Cowell deze indruk: "Je klinkt geweldig, je ziet er geweldig uit, ik heb het gevoel dat ik naar een grote ster kijk". De jury vindt haar geweldig en geeft haar het grootste compliment dat ze kan krijgen: "De enige reden dat je nog geen ster bent is omdat wij je nog nooit hebben gezien. Wat een mazzel hebben we dat jij hier op dit podium staat. Je hebt niet alleen jezelf trots gemaakt, maar ook je zoon". 

Na het verpletterende optreden is het duidelijk, Glennis is unaniem door naar de volgende ronde van America's Got Talent! 

blockquote
Sinds ik een klein meisje ben weet ik dat ik gemaakt ben om voor een groot publiek te zingen
Glennis Grace tegen de jury van America's Got Talent

Glennis in Beste Zangers

Dat Glennis Grace een geweldige zangeres is, heeft ze al meerdere malen laten horen in het programma Beste Zangers. We hebben haar hoogtepunten uit het programma voor je op een rij gezet.

1. Afscheid
Met dit nummer ontroerde ze niet alleen de Beste Zangers, maar heel Nederland. 

2. Didn't We Almost Have It All
In Beste Zangers Unplugged laat Glennis horen hoe je een Whitney Houston neerzet.

3. Waarom
En ook dit nummer van André Hazes brengt ze op haar prachtige, eigen manier.

4. Empire State of Mind met Lange Frans
Mocht Alica Keys ooit te ziek zijn voor een optreden, dan kan ze Glennis bellen. 

5. Nothing Compares To You
Tijdens Beste Zangers Unplugged krijgt Glennis de zaal in complete stilte met dit nummer van Sinéad O'Connor

→ Lees ook: Nederlands succes op buitenlandse talentenjacht 

Deel dit artikel