Kom in de stemming voor 'Eurovision: Europe shine a light' met 'Het Grote Songfestivalfeest'! Na de overwinning van Duncan Laurence is Nederland volledig in de ban van het Eurovisie Songfestival. Daarom trapte ons land op 15 december 2019 af in Ziggo Dome Amsterdam met Het Grote Songfestivalfeest. 

Nooit eerder stonden zoveel songfestivalhelden op één podium. Songfestivalfans kunnen genieten van het beste van het beste dat het Eurovisie Songfestival de afgelopen 50 jaar heeft voortgebracht.

Met optredens van o.a. Dana International, Teach-In, Emilie de Forest, Ruth Jacott, Charlotte Perrelli, Lenny Kuhr, Nicole, Johnny Logan, Netta en Loreen. De presentatie ligt in handen van Edsilia Rombley met deskundig commentaar van Cornald Maas. Ook gastpresentatoren Buddy Vedder, Tim Douwsma en Emma Wortelboer zullen artiesten aankondigen. 

Welke artiesten treden op?

Andere nationale en internationale songfestivaldeelnemers die je in de uitzending terugziet zijn Elena Paparizou (2005, Griekenland), Emmelie de Forest (2013, Denemarken), Gali Atari (1979, Israël), Katrina & The Waves (1997, Verenigd Koninkrijk), Sandra Kim (1986,België), Sergey Lazarev (2016 en 2018, Rusland) en Verka Serducha (2007, Oekraïne).

Het lied Ding-a-Dong van Teach Inn zal voor Nederland worden gezongen door Getty, Marlayne en Mandy Huydts. Ook Ruth Jacott (1993) en Edsilia Rombley (1998 en 2007) zullen hun songfestivallied nog een keer ten gehore brengen. 

Eleni Foureira en Sergey Lazarev zullen ook te zien zijn tijdens het Grote Songfestialfeest! Eleni Foureira vertegenwoordigde in 2018 Cyprus en 2e werd met haar nummer Fuego. Sergey Lazarev uit Rusland werd twee keer derde met You are the only one (2016) en Scream (2019). 

Een concertregistratie van 'Het Grote Songfestivalfeest' zie je op vrijdag 15 mei 2020 om 21.30 uur op NPO 3. De uitzending is nu hier online terug te kijken. 

Deel dit artikel