Als 'Little Green Bag' de vijfde plaats in de US Billboard top 100 bereikt, werkt Hans Bouwens, alias George Baker, nog achter de lopende band van de Raak limonadefabriek. Zijn levensverhaal staat centaal in TV Monument: George Baker.

Internationaal succes

'Little Green Bag' groeide jaren later uit tot een wereldwijde culthit wanneer Quentin Tarantino het gebruikt als titelsong voor zijn film Reservoir Dogs. Ook het nummer 'Una Paloma Blanca' beleefde een internationale revival toen het in 2008 gebruikt werd in The Kiterunner, een andere internationale kaskraker.

George in Beste Zangers

Zangeres Glennis Grace, die inmiddels de halve finale van America's Got Talent heeft bereikt, gaf haar geheel eigen draai aan 'Little Green Bag' toen beide artiesten in 2011 meededen aan het televisieprogramma Beste Zangers.

Ook George zelf liet uiteraard van zich horen. In de uitzending rondom zangeres Anita Meyer maakte hij een onvergetelijke indruk met zijn versie van het nummer 'Crazy'.

TV Monument

Maar wie is George Baker? Hij debuteerde 50 jaar geleden als zanger en zijn muziek is internationaal bekend, maar hij wordt in Nederland soms nog in het hoekje van 'foutje artiest' geplaatst. In het TV Monument over zijn leven komen vrienden en bekenden uit de (inter)nationale artiestenwereld aan het woord en George zelf natuurlijk ook. TV Monument: George Baker zie je zaterdag 25 augustus om 16:55 uur op NPO 1.

Deel dit artikel