In de Muziekcafé Zomerspecial ontvangt Daniel Dekker iedere zaterdagmiddag een bekende Nederlandse artiest. Afgelopen zaterdag, 4 augustus was Waylon te gast in de studio.

Het was een druk half jaar voor de 38-jarige Waylon. Maar liefst twee uur lang bespreken Daniel en Waylon zijn clubtour, zijn nieuwe album, deelname aan het Eurovisie Songfestival, zijn muzikale jeugd en zijn mooiste concertherinneringen.

Eurovisie Songfestival

In mei vertegenwoordigde Waylon met zijn 'Outlaw In 'Em' ons Nederland tijdens het Eurovisie Songfestival in Lissabon. Hoe heeft hij deze weken ervaren en met welk gevoel kijkt hij terug op deze periode? Daniel Dekker spreekt hier uitgebreid over met de zanger:

Waylon over het Eurovisie Songfesitval

Wicked Way

Waylon's eerste single 'Wicked Way' is inmiddels alweer tien jaar oud. Wat is er allemaal gebeurd sinds zijn deelname aan Holland's Got Talent en hoe ga je verder als je bekend bent geworden dankzij zo'n talentenshow? Waylon verteld uitbereid over hoe je carriére kan exploderen  na zo'n auditie:

Waylon over het verloop van zijn carrière

Schrijven in Nashville

Waylon heeft de nummers van zijn nieuwste album 'The World Can Wait' geschreven in Nashville, USA. In Muziekcafé vertelt de zanger uitgebreid over dit proces en de band die hij heeft opgebouwd met verschillende grote schrijvers uit de muzikale country-stad:

Waylon heeft zijn album geschreven in Nashville

The World Can Wait Clubtour

Daarnaast is Waylon druk met zijn 'The World Can Wait' clubtour die tot 30 september in diverse poppodia te bezoeken is. Natuurlijk speelt hij daar nummers van zijn nieuwste album, maar ook zijn favoriete countrynummers passeren de revu. Zijn nieuwe set is daarmee anders ten opzichte van zijn vorige tours:

Waylon over zijn clubtour

 Meer luisteren? Check de website van NPO Radio 2 Muziekcafé voor de gehele uitzending met Waylon. 

Op zaterdag 11 augustus is er een Zomerspecial met Frank Boeijen. Let op! Hier kun je niet bij aanwezig zijn. Vanaf 8 september zendt Muziekcafé weer uit vanaf Poppodium Vorstin.

Deel dit artikel