Het Muziekcafé zomerseizoen van start gegaan. Even geen uitzendingen vanuit de Vorstin in Hilversum met meerdere artiesten, maar een intieme uitzending met één artiest. Afgelopen zaterdag 8 juli was Jacqueline Govaert te gast.

Bijna twaalf jaar lang was Jacqueline Govaert de frontvrouw van de band Krezip, die in 2000 een grote hit scoorde met 'I Would Stay'. In 2009 besluit de band uit elkaar te gaan. Ze nam in 2009 het nummer 'Never Say Never' op met Armin van Buuren, zong een duet met Alain Clark: 'Wherever I Go', bracht in 2010 het solo-album Good Life uit en in 2014 het album 'Songs to Soothe'.

Inmiddels is Jacqueline moeder van een zoon en een dochter en heeft ze de afgelopen jaren niet stil gezeten. Ze heeft dit jaar de EP 'Accoustic Songs' uitgebracht en in 2017 'Lighthearded Years'. In het najaar gaat ze het theater in en sluit ze de tour af in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Genoeg stof om te bespreken met Daniel Dekker in Muziekcafé dus!

Bijzondere concertervaring

Jacqueline gaat in haar vrije tijd graag naar concerten, zo is ze onlangs bij Beyonce en Jay-Z in de ArenA geweest en bij Ilse DeLange in Carré. Maar het meest bijzondere concert waar ze is geweest, is die van Adele in Birmingham. Ze had speciaal VIP kaarten gekocht waardoor ze op rij vier, vooraan bij het podium zat. Een hele bijzondere avond waar Adele haar flink aan het huilen heeft gemaakt: 

Eerste single van Jacqueline Govaert en Daniel Dekker

De eerste single die je koopt vergeet je vaak nooit meer. De één kan met trots zeggen wat zijn of haar eerste gekochte single was, terwijl de ander zich er vaak toch een beetje voor schaamt. De eerste single die Jacqueline kocht is 'Wonderwall' van Oasis. Die van Daniel Dekker is een stukkie ouder maar niet minder leuk: 'Rose Garden' van Lynn Anderson. 

Oasis - Wonderwall

Lynn Anderson - Rose Garden

Meer zien van Jacqueline Govaert in Muziekcafé? Ga dan naar de website van NPO Radio 2.

Deel dit artikel