Dinsdag 11 juni starten onze Oranje Leeuwinnen hun WK voetbal vrouwen in Frankrijk. Ze spelen tegen Nieuw-Zeeland hun eerste wedstrijd in de strijd om de WK-titel. De verwachtingen zijn hoog omdat ze in 2017 Europees kampioen zijn geworden. Om de vrouwen extra support te geven klimmen verschillende zangers in de pen om een voetballied te schrijven.

Zo komt Jan Smit samen met John de Bever, André Rieu en Jack van Gelder met het nummer ‘Wij zijn Nederland’. John de Bever is bij de Oranje Leeuwinnen wel bekend, die zijn namelijk groot fan van zijn nummer ‘Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht’(2017)

blockquote
Ik hoop dat sportminnend Nederland ons lied omarmt
Jan Smit 

André Hazes is door de KNVB gevraagd om een lied te schrijven... het resultaat; ‘Wij zijn Oranje’. Hazes heeft de kunst af kunnen kijken van zijn vader. Die heeft namelijk verschillende voetbalnummers gezongen waaronder: ‘Oranje bovenaan’, ‘Ik heb u lief mijn Nederland’, ‘Samen kunnen wij Europa aan’ maar het bekendste nummer is natuurlijk: ‘Wij houden van Oranje’ (1988).

blockquote
Als de KNVB je vraagt of je het nieuwe lied wil maken. Dan ben je trots!
André Hazes 

Sommige nummers worden echte klassiekers die we allemaal mee kunnen zingen. Denk bijvoorbeeld aan het nummer ‘Hup Holland Hup’ van Jan de Cler dat stamt uit de jaren ’50. Ook ‘Nederland die heeft de bal’ (1980) van André van Duin en ‘Viva Hollandia’ (2008) van Wolter Kroes zijn bij iedereen wel bekend. 

Elk WK en EK gaat dus gepaard met weer een aantal nieuwe voetballiederen zodat we uit volle borst mee kunnen brullen tijdens de wedstrijden. Laten we hopen dat ze de Oranje Leeuwinnen extra stimulans geven tijdens het aankomende WK!

clock update 7 jul 2019, 19:48

Nederland heeft de finale van het WK 2019 in Frankrijk gehaald! Ze speelden in deze spannende wedstrijd tegen Amerika. Amerika won met 2-0 en werd voor de 4de keer wereldkampioen. De Oranje Leeuwinnen mogen trots zijn op de behaalde tweede plaats.