Zanger Koos Alberts is vrijdagmiddag op 71-jarige leeftijd overleden. 

"Vandaag hebben wij toch nog onverwacht afscheid moeten nemen van onze aller-, allerliefste Koos", schrijft de vrouw van de Amsterdamse zanger op zijn website. 

"Onze grote kanjer die de afgelopen vijf weken heeft gevochten om deze wedstrijd te winnen. Hoe verdrietig was het voor ons om zijn strijd te zien. Deze wedstrijd heeft hij niet kunnen winnen. In het bijzijn van de kinderen, kleinkinderen en familie is hij rustig ingeslapen."

Vanavond op NPO1 om 22.25 uur zendt AVROTROS/SterrenNL de special 'In memoriam Koos Alberts' uit naar aanleiding van zijn overlijden. ‘Hello Goodbye’ komt te vervallen.

Koos Alberts in Poster

Een tijd geleden sprak Daniel Dekker nog met Koos Alberts in het Sterren NL radioprogramma 'Poster'. Deze hele uitzending is hier terug te luisteren: 

Koos Alberts leedt aan blaaskanker en onderging deze zomer een operatie waarin zijn blaas werd verwijderd. Na de operatie bleek dat de kwaadaardige cellen er nog zaten en volgde Alberts zware behandelingen waaronder chemotherapie. 

Ik verscheurde je foto

Koos Alberts zat ruim 30 jaar in het vak. Zijn debuutsingle Ik verscheurde je foto uit 1984 wordt beschouwd als één van de grootste levensliedklassiekers. De ras-Amsterdammer breekt pas op 37-jarige leeftijd door nadat disk-jockey Willem van Kooten zich met de carrière van Koos bemoeit.

Het succes lacht Koos toe, totdat een tragisch auto-ongeluk op 29 oktober 1987 voorlopig een einde lijkt te maken aan zijn muzikale loopbaan. Koos heeft een dwarslaesie en is vanaf z'n borst verlamd. Maar hij vecht zich terug, blijft platen uitbrengen en gaat weer optreden, zittend in een rolstoel en met slechts één werkende stemband. Het publiek omarmt Koos nog steeds en in 1988 keert hij keihard terug met de nieuwe top 10-hit Zijn het je ogen. I

n een openhartig interview vertelt Koos over 30 jaar muziek, zijn leven, zijn liefde. Collega’s en vrienden halen herinneringen op aan de samenwerking met de Jordanees. De special van Sterren NL bevat veel clips van optredens en beelden uit het privé-archief van de volkszanger.

De hits van Koos Alberts

De grootste en bekendste hits van Koos Alberts zijn toch wel de nummers 'Zijn het je ogen' en 'Ik verscheurde je foto'. Afgelopen mei was Koos nog te zien in de halftime show bij de Toppers in Concert. Koos Alberts was een graag geziene gast in televisieprogramma's van de TROS, AVRO en AVROTROS. Zo deed hij onder meer mee aan het programma 'Ali B op Volle Toeren', waar hij een remake maakte van Nino's nummer 'Lucifer'. 

Lucifer | Ali B op Volle Toeren

 Ik verscheurde je foto | Op Volle Toeren

Zijn het je ogen | Let's make music

Sterren NL Special over Koos Alberts

In 2014 maakte Sterren NL nog een special over de zanger waarin ze onder meer spraken met Koos en zijn vrouw Joke: 

Sterren NL Special: Koos Alberts
Deel dit artikel