Vijftig jaar geleden won Lenny Kuhr, als negentienjarig meisje, het Eurovisie Songfestival met haar liedje 'De Troubadour'. In dit persoonlijk portret zie je de belangrijke gebeurtenissen in Lenny's leven en haar fascinatie voor het lied.

De documentaire - Lenny Kuhr: 50 jaar Troubadour - zie je op zondag 24 maart om 18.10 uur op NPO 1. Daarna is documentaire op deze pagina te zien.

Na het winnen van het Eurovisie Songfestival in 1969 volgen er nog grote successen, eerst in Frankrijk en later ook in Nederland met het lied 'Visite'. Na deze succesvolle periode wordt het wat stiller rondom Lenny en krijgt ze te maken met verschillende tegenslagen.

Het lied gaat door

In de documentaire is Lenny druk met de voorbereidingen van haar muziekvoorstelling ‘Het lied gaat door’. Ondertussen reflecteren haar zussen, vrienden, collega’s en Lenny zelf op haar carrière. Van de tijd van het Songfestival tot haar zangcarrière, die daarna in stroomversnelling gaat, tot nu. Haar successen in Frankrijk en Nederland komen aan bod, maar ook de dieptepunten uit haar carrière, die haar uiteindelijk hebben geholpen met de weg die ze nu bewandelt. Haar hele leven staat in het teken van het lied.

blockquote
Zij zingt altijd, bij wijze van spreken ook als ze niet zingt.
Herman van Veen

Persoonlijk portret

Na een rollercoaster van emoties durft Lenny te zeggen dat de tijd waarin ze nu leeft de mooiste tijd uit haar leven is. Verlost van bemoeienissen van de platenindustrie gaat ze haar eigen weg en gaat ze op zoek naar het mooiste lied, want muziek blijft het belangrijkste in haar leven. Zoals Herman van Veen zegt: “Zij zingt altijd, bij wijze van spreken ook als ze niet zingt.” Een heel persoonlijk portret van Lenny Kuhr en haar fascinatie voor het Lied.

Lenny op Volle Toeren

Lenny Kuhr heeft eerder meegewerkt aan het AVROTROS programma Ali B op Volle Toeren. Het verhaal van rapper Keizer die naar zijn moeder excuses maakt in zijn rap grijpt Lenny zo erg aan, dat ze een lied schrijft waarin ze antwoord geeft vanuit een moeder. Bekijk het hier: 

Deel dit artikel