Vrijdag 6 juli is het Wereld Kus Dag! Een dag waar kussen centraal staat en speciaal daarom hebben we de leukste nummers over zoenen verzameld. 

Voor veel artiesten is kussen een belangrijk onderwerp om over te zingen. Denk aan 'Lippen op de mijne' van Nick & Simon, 'Kusjesdag' van K3. Sterren NL heeft de vijf leukste Nederlandstalige nummers over kussen voor je op een rij gezet. ⇧

Maar ook internationaal wordt er veel over kussen gezongen. Bij AVROTROS zijn dit de favorieten die vandaag over de redactie schallen: 

1. Katy Perry - I Kissed a Girl

De piepjonge Katy Perry bracht in 2001 haar eerste album, met christelijke popliedjes, uit onder haar eigen naam: Katy Hudson. Het album was geen groot succes en zeven jaar later besluit Katy het roer volledig om te gooien: ze veranderd haar achternaam naar Perry en brengt het album 'One of the Boys' uit. De single 'I Kissed A Girl' van dat album betekende de internationale doorbraak voor Katy Perry. 

2. Tarkan - Simarik

In Turkije was hij al jaren een superster. In 1999 deed Tarkan om in Europa door te breken. En dit met succes, want het liedje 'Simarik' ook wel bekend als 'The Kissing Song' of 'Kiss Kiss' werd een grote Eurpoese hit: 

3. Sixpence None The Richer - Kiss Me

De groep had een enorme hit met 'Kiss Me' doordat het nummer de soundtrack was van speelfilm 'She's All That' in 1999. Daarnaast werd het nummer ook gebruikt in de tienerdramaserie 'Dawson's Creek'. Maar daarna zijn de echt grote hits voor de band uitgebleven. In 2004 gingen ze dan ook uit elkaar. 

4. Trijntje Oosterhuis - Touch me There

Ze doet dit jaar ook mee met Beste Zangers; Trijntje Oosterhuis. En we kunnen alvast verklappen dat dit nummer ook gezongen wordt... maar door wie houden we nog even geheim. Touche me here baby won't you kiss me there...

5. Dua Lipa - One kiss

Twee jaar geleden gaf ze een verrassingsoptreden op het Gouden Televizier Ring Gala en op dit moment heeft ze een grote hit met 'One Kiss': Dua Lipa!

6. Brotherhood of Man - Kisses for me

In 1976 deed de Britse popgroep Brotherhood of Man mee met het Eurovisie Songfestival. Met het nummer 'Kisses for me' winnen ze het liedjesfestijn. In 2015, ter ere van de 60ste verjaardag van het Songfestival, gaven ze een verrassingsoptreden bij een verjaardagshow georganiseerd door de BBC:

7. Kisses - Kisses and Dancing

En natuurlijk kan ook de inzending voor het Junior Songfestival uit 2016 niet ontbreken: de meidengroep Kisses! De videoclip van hun nummer 'Kisses and Dancing' is al meer dan 4,7 miljoen keer bekeken. Een terechte hit over kussen dus: 

Genoeg materiaal om deze Wereld Kus Dag mee door te komen. Dus pak vandaag iemand die je dierbaar is even goed vast en geef hem of haar een dikke pakkerd!
 

Deel dit artikel