In de Top 2000 Pick-up tour ontdekken de dj's van NPO Radio 2 bijzondere verhalen van bekende Nederlanders bij platen uit de Top 2000. De dj’s spreken onder anderen met Dionne Stax, Tim Hofman, Monic Hendrickx, Edsilia Rombley en Guido Weijers. 

Welke emoties roept Bon Jovi op bij Dionne? Wat betekent David Bowie voor Monic? En waarom denkt Guido Weijers bij specifieke gebeurtenissen altijd aan het nummer Fragile van Sting? De Top 2000 Pick-up tour wordt vanaf 23 december twee keer per avond uitgezonden op NPO 1.

De pick-up-tour-platenspeler

In een gemoedelijke kerstsetting voeren Annemieke Schollaardt, Bart Arens, Jan-Willem Roodbeen en Giel Beelen fijne en persoonlijke gesprekken met hun gast. De dj’s krijgen aan de hand van de plaat die op de pick-up-tour-platenspeler wordt gedraaid een kijkje in het persoonlijke leven van de bekende Nederlander.

Edsilia Rombley, Danny Vera en meer

Edsilia Rombley gaat terug naar het jaar 2006 waarin ze optrad met Lionel Richie. Een droom die uitkwam. Danny Vera vertelt openhartig wat het nummer That’s Life van Frank Sinatra voor hem betekende na de dood van zijn vader. En Piet Paulusma staat stil bij de tijd waar hij nog geen weerman was maar dj, en de boeren op trekkers naar de discotheek kwamen om te dansen op ABBA. Een tijd die hij niet snel vergeet.

In volgorde van de Top 2000

AVROTROS zendt de Top 2000 Pick-up tour vanaf 23 december elke dag tussen Kerst en Oud en Nieuw uit. De platen worden in volgorde van positionering in de Top 2000 uitgezonden, toewerkend naar de hoogste noteringen op Oudejaarsavond.

De eerste editie van de Top 2000 Pick-up tour

Vorig jaar gingen de NPO Radio 2 dj's ook op pad om erachter te komen wat de favoriete TOP 2000 plaat van bekend en onbekend Nederland was. Waarom sloeg dat nummer op dat punt in hun leven in als een bom? Waar waren ze toen ze de tekst van dat nummer ineens tot in z'n diepste vezels begrepen?

Annemieke Schollaardt, Ruud de Wild, Bart Arens, Jan-Willem Roodbeen en Paul Rabbering gaan met de herkenbare, lichtblauwe pick-up langs bij onder andere Mart Smeets, Mark Tuitert, Roxeanne Hazes, Lee Towers en Roos Moggré. Ook lopen ze binnen in de operatiekamer bij een orthopedisch chirurg die graag opereert op de uithalen van 'Jump' van Van Halen, bij een vrachtwagenchauffeur die breekt bij 'Sorry' van Kyteman en bij een bloemiste die twintig jaar geleden in trouwjurk haar grote liefde tegemoet liep op 'Baker Street' van Gerry Rafferty.

                                 KIJK HIER DE AFLEVERINGEN van 2019 TERUG

Deel dit artikel