Henny Vrienten (1948) is bezig met het voltooien van een drieluik. Na de albums En Toch (2014) en Alles is Anders (2015) is hij op zijn derde plaat meer toeschouwer van zijn eigen leven. Hij weet nog niet wanneer 'ie af is. En toch: "Ik heb haast. Ik moet dingen maken". Met Hans Schiffers blikt hij terug op zijn jaren voor en na Doe Maar. "We hadden het gelijk van de onwetendheid".

Beluister het gesprek: 

blockquote
Sinds een dag of twee vlinders in m`n hoofd. Sinds een dag of twee aangenaam verdoofd `K was haast vergeten hoe `t voelt om verliefd te zijn
 

Omdat de tijd bij Hennie Vrienten schijnt te dringen en de lente bij ons begint te kriebelen, nog eens genieten van de Doe Maar klassieker 'Sinds een dag of twee' (32 jaar). 

In 2011 was Henny Vrienten deelnemer aan het eerste seizoen van programma Ali B op volle toeren. Rapper Winne maakte, met ondersteuning van Ali B, een remake van 'Sinds een dag of twee' (32 jaar); het nummer waarmee Doe Maar in 1980 doorbrak bij het grote publiek. Henny was erg onder de indruk ‘Het deed me echt wat”, “oh, jongens, heel erg mooi”.

Henny maakte een remake van 'Lotgenoot' van Winne; deze nieuwe versie herdoopte hij tot '32 Jaar Later'. 

Uitzending Ali B op volle toeren terugkijken

Deel dit artikel