In 'Musical Moods: Huiskamercovers' zingen verschillende Nederlandse musicalartiesten een nummer uit diverse musicals, vanuit hun eigen huiskamer. Nu het niet mogelijk is om naar een musical toe te gaan, begeef je je door deze artiesten toch in musical sferen. Deze keer is het de beurt aan musicalactrice Renée van Wegberg. Ze zingt een niet voor de hand liggend nummer.

Isn't it ironic?

Voor 'Musical Moods: Huiskamercovers' zingt Renée vanuit haar huiskamer het nummer 'Ironic' van Alanis Morissette, ze wordt begeleid door vriend Berry Janssen op de gitaar. Je denkt nu misschien, wat heeft dat met musical te maken? De musical 'Jagged Little Pill' is eind vorig jaar in première gegaan op Broadway. Het is een rockmusical met muziek van zangeres Alanis Morissette. Bekijk de video hierboven voor het resultaat.

Sterrenjacht en Vertelster

Renée is geen onbekende voor AVROTROS, de eerste aanraking met onze omroep dateert al uit 2004. In dat jaar won Renée 'AVRO’s Sterrenjacht' en hiermee won ze de titel 'hét zang en dans multi-talent van Nederland', een studiereis naar New York en een hoofdrol in een musical. Een jaar later trad ze op in de finale van het Nationale Songfestival.

In 2008 werd ze onderdeel van het AVRO-programma 'Op zoek naar Joseph'ze speelde de rol van Vertelster in de musical 'Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat'. 

Renée van Wegberg als Liesbeth List

De musicalactrice heeft vele glansrijke rollen mogen spelen, waaronder de groene heks Elphaba in Wicked. Ook heeft Renée een uitstap gemaakt naar het buitenland voor de musical 'We Will Rock You' in Keulen.

In 2017/2018 kroop Renée in de huid van Liesbeth List, in de gelijknamige musical over haar leven. Hiermee wint ze in 2018 een Musical Award voor 'Beste Vrouwelijke Hoofdrol' en deze award wint ze in 2020 voor de tweede keer met haar rol als Alison Bechdel in Fun Home.

Musical Moods

Musical Moods is een breed muziekprogramma, gepresenteerd door Frits Sissing, met bekende en onbekende musicalnummers in bekende en verrassende uitvoeringen. Met musicalsongs en musicalartiesten van vroeger en nu. 

Musical Moods is een waar feestje op de radio, wekelijks in de nacht van vrijdag op zaterdag tussen 00:00 en 01:00 uur op NPO Radio 5!

Vajèn van den Bosch in de eerste Musical Moods: Huiskamercovers

De eerste 'Musical Moods: Huiskamercovers' met musicalactrice Vajèn van den Bosch gemist? Bekijk de video hieronder terug en kom meer te weten over de carrière van Vajèn. 

Deel dit artikel