Het Muziekcafé was er weer zaterdag 5 september met het muzikale duo Suzan & Freek. Zij mochten het weekend aftrappen met een live optreden, te horen op NPO Radio 2! Omdat ze weer 'klein' beginnen is er ruimte voor één artiest per dag en speelde Dennis van Aarssen op zondag. Suzan & Freek stonden in de eerste aflevering van het programma Beste Zangers centraal. Nu hebben ze hun akoestische gitaren meegenomen om zelf een fantastisch live optreden bij het Muziekcafé neer te zetten!

Suzan & Freek LIVE

Het Achterhoekse duo kent elkaar al sinds de middelbare school en is sindsdien onafscheidelijk. Daar begon de liefde voor elkaar en later ook de liefde voor het maken van muziek. Ze begonnen met simpele covers en zijn in een razend tempo uitgegroeid tot een muzikaal fenomeen. Ze braken door met hun zelfgeschreven akoestische nummers en ontvingen gouden platen voor de singles 'Als het Avond is', 'Blauwe Dag' en 'Weg van Jou'. Ook hun nieuwste single met zanger Snelle 'Overkant' staat al in de hitlijsten. 

Meer over suzan & Freek

Donderdag 3 september schitterden de twee voor het eerst in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Beste Zangers. Andere kandidaten als Miss Montreal, Wulf, Milow, Stef Bos, Tabitha en Diggy Dex gaven in de aflevering een persoonlijke draai aan Suzan & Freek's nummers. Van hun bekende nummers werden prachtige nieuwe versies gezongen met een ontroerend einde en geen verrassende winnaar! 

Klaar om weer op te treden 

Suzan & Freek zijn weer klaar voor live optreden. Het warme Ibiza waar Beste Zangers is opgenomen, hebben ze daarom ingeruild voor de knusse studio van het Muziekcafé, waar ze hun eigen nummers konden zingen, zoals zij dat als Beste Zangers kunnen! Met die nieuwe ervaringen op zak, kunnen ze hun emoties weer terugvertalen in het live optreden. 

Suzan & Freek Beste Zangers Ibiza 2020
Bron: AVROTROS
Suzan & Freek Beste Zangers 2020
Suzan & Freek Beste Zangers Ibiza 2020

De twee zijn niet vies van een live optreden en zullen er dus zeker een feest van maken. Ze twijfelden er dan ook niet over om mee te doen aan een live optreden tijdens NPO Radio 2 Collective Drive-In. Samen met zanger Snelle speelden ze speciaal voor Rozalie, die haar beide ouders aan kanker verloor. Allemaal veilig op afstand met koptelefoons voor het publiek, die konden plaatsnemen in hun eigen auto's. Het mini-concert vond plaats tijdens de Collective Drive-In van NPO Radio 2 in Deventer, waarbij Rozalie het mini-concert als cadeau kreeg van haar man en vrienden en familie.


Muziekcafé zondag

Op zondag swingde Dennis van Aarssen bij het Muziekcafé! Deze liefhebber van swing- en jazzmuziek én winnaar van The Voice of Holland 2019 kon niet wachten om het hele land rond te touren, tot de coronacrisis toesloeg en de meeste plannen in het water vielen. Maar nu kon hij zijn nieuwste singel 'Meet me in Miami' live te zingen voor NPO Radio 2! 

blockquote
Het zou bijna de titeltrack van een nieuwe James Bond film kunnen zijn
Muziekcafé NPO Radio 2 

Deel dit artikel