Een volkszanger die overvolle Ziggo Dome's trekt en twee Edison pop-prijzen op de schouw heeft. Tino Martin krijgt het voor elkaar om er ieder jaar een schepje bovenop te doen, dit jaar staat hij in het Olympisch Stadion. Zelf noemde hij zich een ‘jongetje met weinig concentratie maar met veel ambitie’. Hoe heeft hij in 17 jaar de carrièreladder opgeklommen en welke nummers mag je echt niet missen?

Met zijn artiestennaam ‘Tino Martin’ brak Eduard Martinus Kattenberg in 2014 door met de hit ‘Jij liet me vallen’ en ontving dat jaar ook een Edison Award voor het gelijknamige album. Hij begon als René Froger-imitator, deed mee aan Idols maar kreeg daar te horen dat zijn geluid niet eigen genoeg was. Gordon vroeg zich toen nog af ‘wat we nou met Tino aan moesten'.

Met zijn eigen geluid brak hij later wel door. Hij nam onder andere nummers op met Dries Roelvink en Gerard Joling en trad steeds vaker op. Zijn nummer 'Toch zal ik altijd aan je denken' werd in korte tijd miljoenen keren gestreamed op Spotify en op YouTube heeft het nummer momenteel meer dan twee miljoen views. Dankzij deze successen mocht hij zichzelf de meest geboekte Nederlandse artiest van 2015 noemen.

De Hagenees deed in 2015 mee aan 'Beste Zangers' met zijn nummer ‘ Zij weet het’. Hier deelde hij het podium met onder anderen Lee Towers, Trijntje Oosterhuis en Davina Michelle. Zijn vertolking van 'Zij weet het' van Glen Faria kwam afgelopen december in de Nederlandse Top 30 op nummer één positie.

In 2017 en het jaar daarop staat Martin voor 17.000 fans in een uitverkocht Ziggo Dome en geeft hij een exclusief concert op Ibiza. Terugkerende thema’s in zijn nummers zijn vooral liefde, verdriet, uitgaan en het overlijden van zijn zus. Na zijn succes brengt hij naar eigen zeggen zijn ‘meest persoonlijke album tot nu toe’ uit; ‘ Thuis komen pas de tranen' uit. De stijgende lijn van 17 jaar zangcarrière lijkt door te zetten voor Tino met meer dan 400.000 luisteraars per maand op Spotify en 36000 abonnees op YouTube.

Aanstaande zaterdag 8 juni houdt Tino Martin zijn grootste show tot nu toe in een (bijna!) uitverkocht Olympisch stadion. Kun je hier niet bij aanwezig zijn maar heb je wel zin in een feestje? ‘Sterren in concert: Tino Martin - Concert van mijn dromen XL’ uit 2017 wordt zaterdag 8 juni om 15.55 uur op NPO 1 opnieuw uitgezonden.

Deel dit artikel