Het culturele seizoen is begonnen en we vieren deze start traditiegetrouw met de Uitmarkt. Voor de 41e editie maakt Ellen ten Damme een muzikale reis door Europa. 

Ellen samen geeft samen met het l'Orchestre d'Amour een speciaal concert met hoogtepunten uit haar succesvolle theaterprogramma. Live vanaf de Uitmarkt in Amsterdam reizen zij van Parijs naar Berlijn, via Amsterdam en weer terug. Kriskras door Europa zegt Ellen ten Damme "Chantez!" en "Dansez! Maintenant!". Op geheel eigen wijze zingt ze haar favoriete Franse en Duitse nummers uit de jaren '20, '40, '50 en van vandaag de dag. Het wordt een muzikale ode aan de chansonniers en topentertainers van toen en nu. 

Vierhonderd optredens

Op de Uitmarkt zijn talloze stands van gezelschappen, producenten, musea en uitgeverijen te vinden en er staan als vanouds ook topacts op de maar liefst 27 podia, van Guus Meeuwis tot Het Nationale Ballet. Ook geeft Diggy Dex een acte de présence met zijn eigentijdse repertoire. In totaal zijn er een kleine vierhonderd optredens van bekende en onbekende artiesten. De Bijlmer, de Amsterdamse wijk die vijftig jaar bestaat, heeft deze Uitmarkt een eigen podium met veel eigen urban cultuur en een heuse Bijlmer Got Talent.

Musical Sing-a-Long

De theaters maken zich ook op voor een nieuw musicalseizoen! Klassiekers als Evita, Mamma Mia, The Lion King en Soldaat van Oranje, maar ook nieuwe musicals als All Stars, Expeditie Eiland en Charley de Musical tonen tijdens de Musical Sing-a-Long op de Uitmarkt wat zij komend seizoen in petto hebben. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door het swingende New Symphonic Orchestra onder leiding van Maurice Luttikhuis. Musicalliefhebbers Romy Monteiro en Frits Sissing presenteren de feestelijke afsluiting van de Uitmarkt live vanaf het Oosterdok in Amsterdam. 

Zing mee met zes musical knallers

Luchtdirigeren en een hoofdrol in Rembrandts Anatomische Les

Het Concertgebouw laat zich van een lollige kant zien met een cursus luchtdirigeren. De organisatie van Rembrandtjaar 2019 (de schilder stierf dan 350 jaar geleden) biedt fotografische mogelijkheden om de toch weinig benijdenswaardige hoofdrol te spelen in De Anatomische Les. Het Van Gogh Museum blijft ook niet achter en komt met een kolossale blow-up van Van Goghs Amandelbloesem uit 1890.

Deel dit artikel