In 'Musical Moods: Huiskamercovers' zingen verschillende Nederlandse musicalartiesten een nummer uit diverse musicals, vanuit hun eigen huiskamer. Nu het niet mogelijk is om naar een musical toe te gaan, begeef je je door deze artiesten toch in musical sferen. We trappen af met musicalactrice Vajèn van den Bosch, die al vanaf jongs af aan te horen was in één van de bekendste musicals.

Vajèns eerste rol 

Vajèn van den Bosch deed op achtjarige leeftijd auditie voor 'The Sound of Music' en kreeg de rol van dochter Martha, een van de Von Trapp kinderen. Daar bleef het niet bij, Vajèn heeft als tiener verschillende rollen gespeeld in de musicals 'Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat', 'Mary Poppins', 'Droomvlucht' en 'Shrek de Musical'. 

Het bleef niet alleen bj musicalrollen, in 2012 stond ze in de finale van de allereerste 'The Voice Kids'. Ze heeft in diverse televisieseries en films gespeeld. In 2019 maakte ze een kleine overstap naar Duitsland, waarin ze in samenwerking met Cirque du Soleil, in de musical 'Paramour' speelde in Hamburg. Eerder dit jaar opende ze samen met Willemijn Verkaik en Freek Bartels het Musical Awards Gala 2020.

'Astonishing' uit Little Women

In de eerste 'Musical Moods: Huiskamercovers' zingt Vajèn een nummer uit de musical 'Little Women'. De musicalactrice heeft mooie herinneringen aan dit nummer, het was ook haar auditienummer voor de swingende latin musical 'On Your Feet!'. Vajèn speelde de rol van latin-koningin Gloria Estafan.

Musical Moods

Musical Moods is een breed muziekprogramma, gepresenteerd door Frits Sissing, met bekende en onbekende musicalnummers in bekende en verrassende uitvoeringen. Met musicalsongs en musicalartiesten van vroeger en nu. 

Musical Moods is een waar feestje op de radio, wekelijks in de nacht van vrijdag op zaterdag tussen 00:00 en 01:00 uur op NPO Radio 5!

'Kinky' Vajèn 

Terug naar musicals en terug naar waar het begon voor Vajèn, keerde ze op zestienjarige leeftijd terug bij 'The Sound of Music'. Dit keer als de rol van de oudste dochter van Kapitein Von Trapp, Liesl. Vajèn speelde daarnaast hoofdrollen in musicals als 'Grease', 'De Gelaarsde Kat', 'On Your Feet!' en 'Kinky Boots'. In 'Kinky Boots' speelt ze de rol van Lauren. De musical speelt vanwege het coronavirus op dit moment helaas niet meer. Niet getreurd, je kunt het optreden van het Musical Awards Gala 2020 met Vajèn en de gehele cast van 'Kinky Boots' nogmaals bekijken. 

Speel de Musicaltest

Vajèn is één van de musicalactrices die samen met Tessa Sunniva van Tol en Eva van der Gucht dé musicaltest spelen en erachter komen welke legendarische musical zij zijn. Broadway-klassiekers als Grease, Cats of toch Aladdin?  

Deel dit artikel