Musicalster Willemijn Verkaik opende eerder dit jaar de Musical Awards 2020 en drie weken later stond de zangeres op een wel heel bijzonder podium te zingen... op het podium van de Academy Awards (Oscars) in Los Angeles.

Willemijn Verkaik trad samen met Broadwayster Idina Menzel op tijdens de Academy Awards, waar de meest prestigieuze filmprijzen worden uitgereikt. Idina is de originele stem achter het karakter Elsa uit de animatiefilm Frozen. WIllemijn spreekt en zingt, voor zowel Nederlandse en Duitsland, de stem in van Elsa in Frozen en Frozen 2. Het nummer 'Into the Unknown' was genomineerd voor een Oscar.

Idina bracht het nummer ten tonele met zangeres Aurora, onze eigen Willemijn Verkaik en acht andere internationale Elsa's uit landen zoals Japan, Zuid-Amerika, Thailand, Rusland en een aantal andere landen uit Europa. 

Meer Willemijn Verkaik

Voor AVROTROS is Willemijn geen onbekende, onlangs opende ze samen met Freek Bartels en Vajèn van den Bosch de Musical Awards 2020. Bekijk hier de opening met het musicaltalent van de toekomst: 

In 2019 bracht Willemijn bij de Musical Sing-a-Long samen met musicalsterren René van Kooten en Stanley Burleson een ode aan Martine Bijl: 

Wicked

Willemijn Verkaik werd bekend in Nederland door haal rol als groene heks Elphaba in de musical Wicked. Naast Nederland heeft ze deze rol ook in Duitsland gespeeld en zelfs voor een periode op Broadway en West End. 

Deel dit artikel