Zaterdag 9 juni ontvangt Daniel Dekker Wulf, Splendid en Boris in Muziekcafé. Kom je ook?

Muziekcafé is het gezelligste radioprogramma van de zaterdagmiddag. Het wordt iedere zaterdag live uitgezonden vanuit poppodium de Vorstin in Hilversum. Iedere week ontvangt Daniel nationale en internationale artiesten voor een live optreden en interview. Deze week: Wulf, Splendid en Boris. 

Wulf
Onlangs had hij nog de TopSong te pakken op NPO Radio 2 met 'All Things Under The Sun': Wulf! Ook was hij te horen op de zomerhit 'Summer On You' van Sam Feldt x Lucas & Steve. Maar ook solo gaat het hard met de carriére van negentwintig jarige Lieuwe, zoals Wulf eigenlijk heet. Hij is vocalist, liedjesschrijver en producer en komt uit Hilversum. Muziekcafé is voor hem dus een thuiswedstrijd.

Wulf noemt zichzelf een laatbloeier: hij besloot vier jaar geleden zijn vaste baan in te ruilen voor een onzeker bestaan als artiest. Hij wilde investeren in datgene wat hem het gelukkigst maak: zingen. Hij nam het heft in eigen hand en praatte met mensen uit de muziekindustrie, bouwde een netwerk op, schreef liedjes met andere muzikanten en probeerde zo veel mogelijk ervaring op te doen in het wereldje. En we kunnen wel stellen dat dit een succesvolle investering is geweest van Wulf. Zijn eerste solo single 'Mind Made Up' was meteen een veelgedraaid nummer op de Nederlandse radio. En onlangs heeft hij zijn nieuwste single 'Switching Gears' uitgebracht. Welke hij natuurlijk ook speelde in Muziekcafé! 

Splendid
Stil zitten bij muziek van Splendid is onmogelijk. De Haagse band brengt al meer dan 16 jaar popmuziek gecombineerd met reggae, soul en hip-hop. De single afkomstig 'Sun Comes Up' van het zevende album 'Zeven Kings' zorgt voor de ultime champion-sound. Het is album vol onbezorgde, rauwe liedjes. Splendid is al jaren een bekende speler in Europa. Ze onderscheiden zich met live-shows waar de vonken vanaf spatten. Frontman van de band Patrick Schmitz weet als geen andere het publiek op te zwepen. Dus trek je dansschoenen aan en dans mee met Splendid in Muziekcafé.

Boris
Zijn nieuwste motto: Keep The Funk Alive! Boris (a.k.a. Bo Saris) is terug met een nieuwe sound! Boris kreeg nationale bekendheid door zijn deelname aan het TV-programma 'Idols' in 2003. Waar hij opviel met zijn soulvolle stem en benadering op muziek. Sindsdien heeft de zanger vijf studioalbums uitgebracht welke succesvol waren in binnen- en buitenland. Hij werkte onder meer met sterren als Angie Stone en John Legend. Maar ook de nieuwe generatie werkt graag met Boris: Maja Jane Coles, Chase & Status en The Chainsmokers.

Zijn laatste album 'Gold' maakte hij in Engeland, waar hij een tijdje heeft gewoond. De eerste single afkomstig van dat album; 'She's' On Fire' werd een grote hit op de Nederlandse radio. Sindsdien heeft Boris niet stil gezeten... Zijn nieuwste album heet 'Neon' waar hij de focus left op het creëren van nieuwe muziek. Het staat voor volharding en geloof en de eerste single van dit album draagt dit meer dan uit: 'Funk Still My Religion'. 

Terug kijken 

Deel dit artikel