Nick, Simon en Kees vervolgen hun reis in Liverpool waar ze de twee muzikanten Colin Hanton en Rod Davis ontmoeten. Zij speelden vroeger in The Quarryman, het schoolbandje waar ook John Lennon in zat en dat later zou uitgroeien tot The Beatles.

Bekijk aflevering 2 terug

Colin en Rod geven een rondleiding door het schoolgebouw van de Quarry Bank High School. Hier is de band The Quarryman ontstaan. Colin en Rod speelden in deze band en waren erbij op de dag dat John Lennon en Paul McCartney elkaar leerden kennen. Ze nemen Nick, Simon en Kees mee naar de plek van deze ontmoeting. 

The Beatles - In Spite of All the Danger

Daarna staat een ontmoeting met Roag Best op de planning. Hij is de halfbroer van de voormalige Beatles-drummer Pete Best. Ze ontmoeten Roag in de Casbah Coffee Club, de eerste rock-'n-rollclub in Liverpool. Hij vertelt dat deze plek en zijn familie een belangrijke rol hebben gespeeld in het ontstaan van The Beatles. 

The Beatles - Twist and  Shout 

Ze sluiten af bij David Bedford, die als bijnaam The Beatles detective heeft. Deze bijnaam heeft hij te danken aan zijn jarenlange onderzoek naar belangrijke momenten in de geschiedenis van de band. Zo heeft hij bijvoorbeeld veel onderzoek gedaan naar waarom Pete Best werd vervangen door Ringo Starr. 

The Beatles - Here Comes the Sun 

Nick, Simon & Kees: The Beatles is donderdag 25 mei 2023 om 21.30 uur te zien op NPO 1. De uitzending is vooruit te kijken via NPO Plus en daarna terug te kijken op NPO Start.

Deel dit artikel