Deze zomer kon je genieten van de televisiedocumentaire Nick, Simon & Kees: Homeward Bound wararin het drietal op zoek ging naar de achtergronden van hun muzikale inspiratiebronnen Simon & Garfunkel. 

Ze gingen in New York op zoek naar hoe het voor Simon & Garfunkel ooit begon. Ze hoopten daarbij uiteraard om ook daadwerkelijk in contact met hen te komen. En hoewel zij in de documentaire behoorlijk dicht in de buurt van het illustere Amerikaanse duo kwamen, lukte het hen uiteindelijk niet om contact te maken.

 

Opgemerkt door Woody Harrelson

Niet lang na de uitzending van de serie gaven Nick & Simon een concert in de tuin van restaurant De Brielsche Aap in Brielle. Onder het publiek bevond zich toevallig ook de internationaal bekende acteur Woody Harrelson. Hij was enthousiast over de vertolking van de tijdens het concert gespeelde Simon & Garfunkel klassiekers en stuurde een filmpje hiervan naar zijn goede vriend Paul Simon.

Speciale videoboodschap van Paul Simon

Een onwaarschijnlijke wending volgt wanneer een door Woody Harrelson gemaakte videoboodschap van Paul Simon bij Nick & Simon binnen komt: Paul Simon complimenteert het Nederlandse duo met de vertolking van de door hem geschreven songs! Uiteindelijk is “Nick, Simon & Kees Homeward Bound” dan toch nog in het ontbrekende deel van de opzet geslaagd en is de cirkel rond!

Televizier Ring

De kroon op dit alles zou toch wel de Gouden Televizier Ring zijn voor het programma Nick, Simon & Kees: Homeward Bound. Je kunt stemmen soort op onderstaande link te klikken: 

Stem op HomeWard Bound voor de Televizier Ring

Deel dit artikel