Het einde van de reis door Zweden is bijna in zicht. In de vijfde aflevering van Take a chance on me ontmoeten Nick, Simon en Kees voormalig nachtclub eigenaar Alexandra Charles. Na de overwinning op het Eurovisie Songfestival konden de ABBA-leden in het centrum van Stockholm ongestoord bij Alexandra's een avond dansen. Als bedankje voor deze bijzondere ontmoeting en verhalen hebben Nick en Simon een verrassing. Onder begeleiding van Nick op de keyboard spelen de heren Alexandra haar persoonlijke favoriet ‘Dancing Queen’.

Gevestigd in het hart van Stockholm hebben de heren afgesproken met de tachtigjarige saxofonist Ulf Andersson. In de Fasching Jazz Club neemt hij de heren mee terug in de tijd en vertelt over zijn turbulente carrière met ABBA. Samen met de Zweedse popgroep dook hij de studio in en ging op een onvergetelijke tournee door Australië. Nick en Simon spelen samen met Ulf Andersson het nummer ‘I Do, I Do, I Do, I Do, I Do’. Bekijk hier het volledige optreden vanuit de Fasching Jazz Club:

I Do, I Do, I Do, I Do, I Do

Op het Zweedse eiland Viggsö hebben Benny en Björn een scala aan grote hits geschreven. Het lukt Nick, Simon en Kees helaas niet om op hetzelfde eiland te komen, maar het doel is een glimp opvangen van deze bijzondere plek waar zoveel ABBA-muziek is ontstaan. Nick en Simon staan toch voor even in de schoenen van de voormalig ABBA-leden en spelen met het bijzondere eiland als decor het nummer ‘The Winner Takes It All’.

The Winner Takes It All

Deel dit artikel