Nick, Simon en Kees reizen af naar Zweden, het thuisland van Kees zijn muzikale helden ABBA, om het verhaal te vertellen van de vier ABBA-leden. De heren proberen zoveel mogelijk betrokkenen te ontmoeten, ABBA gerelateerde locaties te bezoeken en af te sluiten met een bijzondere muzieksessie waarin ze met oud-ABBA muzikanten een aantal nummers in een nieuw jasje steken.

In de tweede aflevering van Nick, Simon & Kees: Take a chance on me komen de mannen meer te weten over de jeugd van de ABBA-leden. Samen met Tonny, jeugdvriend van Björn en oud-bandlid van de Hootenanny Singers, toeren ze langs de belangrijke plekken uit Björn’s jeugd.

Gamleby Folkpark

Het trio reist met Tonny Roth naar Gamleby Folkpark. De Hootenanny Singers, de band waar Tonny en Björn samen in speelden, was hier jarenlang het seizoensdebuut. In het openluchttheater nabij Västervik brengen Nick, Simon en The Dimpker Brothers als verrassing voor Tonny het nummer ‘Jag väntar vid min mila’ van de Hootenanny Singers ten gehoren.

Een historische plek

De heren verlaten Västervik en maken op de terugweg richting Stockholm een pitstop in Linköping. Hier hebben voormalig ABBA-leden Benny en Björn elkaar voor het eerst ontmoet.

blockquote
Zonder deze samenkomst had ABBA nooit bestaan.
Simon Keizer over de ontmoeting tussen Benny en Björn

Terug in Stockholm nemen ze hun intrek in een karakteristiek Stockholm’s appartement en hebben ze afgesproken met Titti Sjöblom. Deze Zweedse zangeres deelde samen met Agnetha de rol van Maria Magdalena in de musical Jesus Christ Superstar. Wanneer Nick de uitnodiging voor de eindsessie bij Benny’s kantoor wil droppen, ziet hij ineens wel een heel bekende auto voor de deur staan...

Kijk de uitzending terug via NPO Start

Prijsvraag

Vanuit Zweden hebben Nick, Simon en Kees ABBA lp’s meegenomen. Kans maken? Geef antwoord op onderstaande vraag:

Waarom werden Björn en Benny bij hun eerste ontmoeting het hotel uitgezet?

Deel dit artikel