Nick en Simon storten zich samen met vriend Kees in het leven van hun muzikale inspiratiebronnen Simon & Garfunkel. In hun nieuwe rol als documentairemakers willen ze iedereen kennis laten maken met Paul Simon en Art Garfunkel.

New York

De heren reizen af naar New York, de stad waar de muziekcarrière van het jaren 60-duo begon. De mannen nemen hun intrek in een appartement in de wijk Forest Hills in Queens, een echte Joodse middenstandswijk. De wijk waar Simon & Garfunkel zijn opgegroeid. Verder ontmoeten ze Alex die op dezelfde high school als Simon & Garfunkel zat. De school waar Simon & Garfunkel voor het eerst als duo optraden.

Voor Nick en Simon is het schoolbezoek een speciaal moment, want zij mogen op hetzelfde podium als hun idolen een nummer spelen. Ze spelen een nummer dat Simon & Garfunkel zelfs hebben geschreven tijdens hun high school-tijd. Een momentje waar ons Volendamse duo even stil van is.

Napraten in de SOOS

In de SOOS praten Nick en Simon iedere vrijdagavond om 20.00 uur samen na op YouTube, over het programma Homeward Bound. Kijkers krijgen ook de mogelijkheid om vragen te stellen via de live-chat, kletsen ze bij met Kees Tol, bespreken ze fragmenten uit de uitzending, kun je meedoen met de Homeward Bound-Quiz en sluiten ze af met een Simon en Garfunkel-liedje, uiteraard in de eigen stijl van Nick en Simon. 

Deel dit artikel