De vrienden storten zich in het leven van hun muzikale inspiratiebronnen Simon & Garfunkel. Ze reizen daarvoor af naar de stad waar de muziekcarrière van het jaren 60-duo begon: New York.

In deze aflevering proberen de mannen opnames voor hun documentaire te maken in de ouderlijke woningen van Simon & Garfunkel. In de woning van Art Garfunkel ontmoeten ze een bijzondere man die een wel heel bijzondere verrassing in zijn kelder heeft staan. Verder hebben ze een ontmoeting met Anthony DeCurtis, een muziekjournalist die voor diverse grote bladen schrijft en voor zijn werk Simon & Garfunkel mocht interviewen. Nick & Simon willen alles over dit interview weten.

Albumhoezen

Kees komt op het idee om albumhoezen van Simon & Garfunkel na te maken, maar dan met Nick & Simon op de cover. Daarvoor gaan ze shoppen in een typische tweedehands New Yorkse-winkel. Kees leeft zich uit om zo mooi mogelijke covers te fotograferen.

Napraten in de SOOS 

Iedere week praten Nick, Simon en Kees na over de uitzending in de SOOS op hun eigen YouTube kanaal. Deze week is Kees er gezellig bij en proosten de mannen op het weekend, eten ze taart, en bespreken ze de tweede aflevering waarin ze naar het ouderlijk huis van Art Garfunkel en Paul Simon zijn geweest. Uiteraard beantwoorden ze ook weer vragen van kijkers en sluiten ze af met het nummer 'The Boxer' van, hoe kan het ook anders, Simon & Garfunkel. 

Deel dit artikel