Nick, Simon en Kees vervolgen hun reis in New York, waar ze als documentairemakers in het leven van hun muzikale inspiratiebronnen Simon & Garfunkel duiken.

De ijsbaan op Bryant Park

In hoeverre zijn de mensen nog bekend met Simon & Garfunkel? De heren gaan op onderzoek uit. Bij de ijsbaan op Bryant Park proberen Nick, Simon en Kees erachter te komen of Simon & Garfunkel nog wel bekend zijn bij de verschillende generaties.

Verder gaan ze door met hun zoektocht naar Art Garfunkel zelf, die nog steeds zijn telefoon niet opneemt. Maar wie weet kunnen ze wel gewoon bij hem thuis aanbellen...

'Voices of Old People'

In het nummer ’Voices of Old People’ van Simon & Garfunkel zijn citaten van bejaarden te horen. Hiervoor reisde het Amerikaanse muziekduo enkele jaren geleden naar bejaardentehuizen in Hollywood en New York om daar met audioapparatuur gesprekken met de bewoners op te nemen. Uiteindelijk is dit een nummer geworden die binnen het concept van het vierde studioalbum 'Bookends' paste: de levensloop van een persoon, van de geboorte tot het overlijden.

De zoektocht naar Simon & Garfunkel brengt Nick, Simon en Kees naar precies hetzelfde bejaardentehuis om nieuwe stemmen op te nemen van de huidige bewoners. Hier maken de heren kennis met verschillende mensen en verschillende verhalen. Als dank zingen Nick en Simon het nummer 'Bridge Over Troubled Water' en 'The Boxer' (zat niet in de uitzending) van Simon & Garfunkel.

blockquote
Het is heel bijzonder om op precies hetzelfde bejaardentehuis nieuwe stemmen op te nemen van mensen die daar nu wonen.
Simon Keizer over de gesprekken met de bewoners van United Hebrew

Napraten in de SOOS

Ook deze week praten Nick, Simon en Kees na over de uitzending in de SOOS op hun eigen YouTube-kanaal. Via de live-chat krijgen kijkers de mogelijkheid om vragen te stellen, kletsen de heren bij met Kees Tol, bespreken ze fragmenten uit de uitzending, kun je meedoen met de Homeward Bound-Quiz én sluiten ze af met een Simon en Garfunkel-liedje, uiteraard in de eigen stijl van Nick en Simon.

Deel dit artikel