Na het maken van een documentaire over Simon & Garfunkel hebben Nick, Simon en Kees de smaak te pakken. Daarom reizen de drie vrienden dit seizoen af naar Zweden, het thuisland van Kees zijn muzikale helden ABBA, om het verhaal te vertellen van de vier ABBA-leden. 

De heren proberen zoveel mogelijk betrokkenen te ontmoeten, ABBA gerelateerde locaties te bezoeken en af te sluiten met een bijzondere muzieksessie waarin ze met oud-ABBA muzikanten een aantal nummers in een nieuw jasje steken. 

Stockholm

Nick, Simon en Kees starten hun avontuur in Stockholm waar ze slapen in het hotel van Benny Andersson. Ze gaan op zoek naar twee vrouwelijke stemmen die tijdens de muzikale eindsessie de rol van Agnetha en Frida kunnen vertolken. 

Muziekfestival in Västervik

Hierna reizen ze verder naar Västervik, de geboorteplaats van Björn, waar hij samen met zijn dochter ook een hotel runt. Västervik is een kweekvijver voor veel Zweedse muzikanten en dus spreken ze af met singer-songwriter duo the Dimpker Brothers. Twee broers die via een beroemd muziekfestival in Västervik in contact kwamen met Björn, wat ze hielp om hun muzikale carrière een boost te geven. Terug in het hotel ontmoeten ze Tonny Roth, jeugdvriend van Björn en bassist in zijn eerste band, the Hootenanny Singers.

Kijk de uitzending terug via NPO Start

Prijsvraag

Vanuit Zweden hebben Nick, Simon en Kees ABBA lp’s meegenomen. Kans maken? Geef antwoord op onderstaande vraag:

Wat is de naam van het muziekfestival waar Björn nog steeds nauw betrokken mee is?

Deel dit artikel