Halverwege de reis die Nick, Simon & Kees afleggen langs plekken die voor ABBA van betekenis zijn geweest, bezoeken de heren een podium waar de Zweedse popgroep in de beginjaren mocht repeteren. 

Het verhaal gaat als volgt: ABBA mocht op het toneel van een basisschool in de Zweedse stad Ekeby hun nummers oefenen, om als wederdienst een keer te komen optreden. Nu wordt er gezegd dat ze deze belofte nog niet hebben ingelost. Zeker weten of dat zo is, doen Nick, Simon en Kees niet. Dit weerhoudt ze er echter niet van om op diezelfde planken met enthousiasme het nummer ‘Mamma Mia’, met wel heel bijzondere instrumenten, in een nieuw jasje te steken.

Mamma Mia

Hiernaast maken de heren kennis met Claes af Geijerstam. Tijdens het nationale songfestival in 1973, waar ABBA met het nummer 'Ring Ring' op de derde plek eindigde, behaalde Claes met de band Nova en het nummer 'You're summer' de winst. Later sloot hij zich aan bij de ABBA-crew als audio-technicus.

Nick en Simon spelen als verrassing voor Claes hun versie van ‘You’re summer’. Een ontroerend en bijzonder cadeau ter afsluiting van deze ontmoeting. Bekijk hier de volledige versie:

You're summer

blockquote
Dit brengt zoveel herinneringen naar boven. Ontroerend.
Claes af Geijerstam over de uitvoering van Nick en Simon.

Deel dit artikel