Nick, Simon en Kees duiken nog dieper in de beginjaren van ABBA. De heren stappen in de bus naar Torshälla, de stad waar Anni-Frid in opgroeide. Hier hebben ze afgesproken met Eva Axelsson, een lokale journalist die veel research heeft gedaan naar de jeugd van Frida en haar zelfs een keer heeft mogen interviewen.

Een bijzondere herinnering

Met Eva Axelsson reizen Nick, Simon en Kees naar het eerste huis waar Anni-Frid samen met haar oma heeft gewoond. Ook neemt Eva de heren mee naar een ander belangrijk deel uit Anni-Frid haar jeugd, de lagere school. Eva heeft eerder voor haar werk oud-klasgenoten van Frida opgespoord, die nog levendige herinneringen aan haar hadden. Eén van deze klasgenoten is Lillemor Hellman. Zij laat tijdens deze bijzondere ontmoeting een bijzondere herinnering aan Frida zien…

De eerste muzikale stappen van Benny

Na het onderzoek naar Anni-Frid haar jeugd, duiken de heren in de jongere jaren van Benny. Gevestigd in Vällingby treffen Nick, Simon en kees jeugdcentrum Tegelhögen waar Benny, het muzikale genie van de band, als puber zijn eerste stappen in de muziek zette. Het historische centrum dient als middelpunt voor cultuur en muziek voor jongeren en verkeert vandaag de dag nog in oorspronkelijke staat.

Iconische ABBA-locaties

Terug in het hart van Stockholm struinen de heren dwars door de steegjes van de Zweedse hoofdstad. Ze komen langs iconische ABBA-locaties, het appartement van Frida en Benny is hier één van.

Het begin van ABBA

Afsluitend maken Nick, Simon en Kees een wandeling in de buurt waar Agnetha, Björn, Benny en Anni-Frid in het prille begin van hun carrière naar toe verhuisden. In de luwte van Stockholm woonden de twee koppels op een steenworp afstand van elkaar. In diezelfde tijd besloten de vier gezamelijk muziek te gaan maken, met als aftrap een tour langs de Zweedse folkparken.

Kijk de uitzending terug via NPO Start

Prijsvraag

Vanuit Zweden hebben Nick, Simon en Kees ABBA lp’s meegenomen. Kans maken? Geef antwoord op onderstaande vraag:

Hoe heet de buurt waar de twee koppels in het begin van hun carrière naar toe verhuisden?

Deel dit artikel