Nick, Simon en Kees toeren met Tonny Roth, jeugdvriend van Björn en oud-bandlid van de Hootenanny Singers, langs de belangrijkste plekken uit Björn’s jeugd. Halverwege de tocht stopt het viertal bij Gamleby Folkpark, een openluchttheater nabij Västervik. 

De Hootenanny Singers, de band waar Tonny en Björn samen in speelden, was jarenlang het seizoensdebuut van Gamleby Folkpark. In één jaar tijd heeft de band hier maar liefst 211 concerten gegeven. Als verrassing voor Tonny spelen Nick, Simon en The Dimpker Brothers op diezelfde planken ‘Jag väntar vid min mila’ van de Hootenanny Singers. De heren steken het nummer in een Zweeds, Nederlands jasje. Bekijk hier het volledige optreden vanuit het openluchttheater: 

Jag väntar vid min mila

Vanuit Gamleby Folkpark zetten de heren koers richting Linköping. Hier vond in 1966 de eerste ontmoeting tussen Benny en Björn plaats. Nick, Simon en Kees bezoeken het park waar de voormalig ABBA-leden 55 jaar eerder op een lenteavond Beatles-nummers speelden. 

She’s A Woman

In een prachtig theater gevestigd in het centrum van Stockholm hebben de heren afgesproken met Titti Sjöblom. Deze Zweedse zangeres deelde samen met Agnetha de rol van Maria Magdalena in de musical Jesus Christ Superstar. Op het verzoek van Nick kruipt Titti weer voor even in de rol van Maria Magdalena:

I Don’t Know How To Love Him

Deel dit artikel