In de eerste aflevering van Nick, Simon & Kees: Take a chance on me trappen de heren hun reis door Zweden af met een bezoek aan Stockholm.

Hier verblijven ze in het hotel van voormalig ABBA-Muzikant Benny Andersson. Vanuit de hotelkamer spelen ze, begeleid door Nick op piano, het nummer S.O.S. De volledige versie van het optreden vind je hier:

S.O.S.

Vanuit Stockholm reizen de heren verder naar de volgende stop, net buiten de hoofdstad. Nick, Simon en Kees zijn op zoek naar twee vrouwelijke stemmen die tijdens de muzikale eindsessie de rol van Agnetha en Frida kunnen vertolken. In een typisch Zweeds huis, aan een prachtig meer, ontmoeten ze Camilla Dahlin en Katja Nord. Met de ABBA-tributeband genaamd 'Waterloo' staan deze dames in de rollen van Agnetha Fältskog en Anni-Frid Lyngstad op het podium.

Met als doel het publiek een echt ABBA-gevoel te geven, maken ze zelfs hun eigen kledingstukken die er net zo uitzien als die van ABBA toen der tijd. Samen met Nick en Simon zingen de dames van de tributeband Waterloo het gelijknamige nummer.

Waterloo

Hierna vertrekt het trio richting Västervik, de geboorteplaats van Björn Ulvaeus. Deze kustplaats is een kweekvijver voor veel Zweedse muzikanten. De heren hebben hier afgesproken met the Dimpker Brothers. Het folkrockduo, bestaande uit de broers Martin en Adam, zijn via een beroemd muziekfestival in contact gekomen met Björn. Al van jongs af aan hebben de Zweedse broers lokale podia afgestruind, de doorbraak kwam echter na het optreden op dit festival.

Vanaf een oude ruïne spelen ze met een prachtig uitzicht over de regio het nummer ‘You’re Never Gonna Die’.

You’re Never Gonna Die

Deel dit artikel