In april openen er weer bijzondere tentoonstellingen door het hele land. We tippen er drie!

april---fopglas.jpg
Fopglas
april---fopglas.jpg

Glas als ijsbreker

1 april tot en met 31 oktober
Nationaal Glasmuseum, Leerdam

In de 16e en 17e eeuw werd glaswerk soms gebruikt als gespreksstarter aan tafel. Deze glazen werden 'schertsenglazen' genoemd. Ze hadden rare vormen, verborgen drinksystemen of waren bedoeld voor drankspelletjes. In het Glasmuseum is een selectie van deze fopglazen te zien uit binnen- en buitenlandse collecties. Ook zijn er glazen te zien van hedendaagse ontwerpers, die een moderne visie op het schertsenglas tonen.

april---marokkaans.jpg
Bron: Courtesy of the Artist, Imaan Hammam and Vanity Fair
HASSAN HAJJAJ, Imaan in Da Shop, 2020
april---marokkaans.jpg

Het andere verhaal: Kunst uit het Marokkaanse modernisme

14 april tot en met 18 september
Cobra Museum, Amstelveen 

Schrijver Abdelkader Benali selecteerde 100 kunstwerken uit het Marokkaanse modernisme, die samen het verhaal vertellen van Marokko vanaf onafhankelijkheid in 1956 tot nu. Deze kunst is relatief onbekend in Nederland. Tijd dat daar verandering in komt! 

april---gestel.jpg
Leo Gestel
april---gestel.jpg

Leo Gestel op Mallorca

16 april tot en met 18 september
Museum Kranenburgh, Bergen

In 1914 reist kunstenaar Leo Gestel voor vier maanden naar Mallorca. Daar wordt hij gegrepen door de natuur en de kleuren van het eiland. In korte tijd maakt hij een hele serie schilderijen geïnspireerd op zijn verblijf. Voor het eerst zijn deze werken nu bij elkaar te zien in Museum Kranenburgh. Een aanrader voor wie alvast een zomers vakantiegevoel wil hebben! 

Deel dit artikel