Verkoeling kun je deze zomermaand zoeken in de musea! Bijvoorbeeld bij één van deze tentoonstellingen!

augustus---hoge-luchten.jpg
Bron: Westfries Museum
Jan Weissenbruch, De Steigerpoort te Leerdam, ca. 1860
augustus---hoge-luchten.jpg

Hoge luchten

6 augustus tot en met 27 november
Westfries Museum, Hoorn

De stad kan benauwend zijn met zijn hoge gebouwen, dicht op elkaar. Maar bij de stadsgezichten in deze tentoonstelling speelt lucht en ruimte juist een grote rol. Wolken of juist strakblauwe hemels beïnvloeden de stadse sfeer. 'Hoge luchten' is onderdeel van de serie 'Schatten uit het Rijks', waarbij onbekende werken uit het Amsterdamse museum worden aangevuld met parels uit de eigen collectie. 

augustus---summer.jpg
Campagnebeeld van Summer of Art
augustus---summer.jpg

Wild Summer of Art

6 augustus tot en met 4 september
Brutus, Rotterdam

In deze groepsexpo worden Rotterdamse kunstenaars in de spotlight gezet. In drie delen komen maar liefst 180 kunstenaars aan bod en daarmee geeft 'Wild Summer of Art' een goede dwarsdoorsnede van de Rotterdamse kunstscene. Dit alles vindt plaats in de nieuwe kunstinstelling Brutus in het creatieve havengebied MH4. 

augustus---hermans.jpg
W.F. Hermans
augustus---hermans.jpg

Vrij belangrijke foto's

20 augustus tot en met 8 januari
Fotomuseum Den Haag

Schrijver W.F. Hermans kennen we natuurlijk van romans als De donkere kamer van Damokles en Nooit meer slapen, maar wist je dat hij ook een carrière als fotograaf heeft overwogen? In 1957 ging hij in de leer bij fotograaf Nico Jesse. Ter ere van het Hermansjaar zijn de vroege en enige foto's van de schrijver te zien!

Deel dit artikel