Nieuw, nieuw, nieuw! Ook in komkommertijd openen er nieuwe tentoonstellingen. We tippen er drie, waaronder een hele bijzondere van het Boijmans! 

augustus-boijmans-drive-thru.jpg
Bron: West 8
Boijmans Ahoy drive-thru museum
augustus-boijmans-drive-thru.jpg

Boijmans Ahoy drive-thru museum

1 augustus tot en met 23 augustus
Ahoy Rotterdam

Museum Boijmans-Van Beuningen en Rotterdam Ahoy hebben hun handen ineen geslagen voor een unieke ervaring: een drive-thru museum! Met je eigen of een geleende elektrische auto rijd je in het pikkedonker door de gigantische hal van Ahoy langs vijftig kunstwerken die opdoemen in het licht van je koplampen. De werken zijn afkomstig uit de befaamde collectie van het Boijmans en belichten de huidige spanning tussen mens en natuur. 

augustus---pandemic.jpg
Bron: Nico Garstman
Nico Garstman, 2020
augustus---pandemic.jpg

Pandemic

8 augustus tot en met 20 september
Museum Hilversum

Iedereen heeft de afgelopen tijd bijzondere, verdrietige en frustrerende momenten meegemaakt ten gevolge van corona. Samen met 'care4corona' stampte Museum Hilversum een fototentoonstelling uit de grond over de weerslag van het virus op ons dagelijks leven. Onder het mom van 'corona verslaan we samen', mag iedereen foto's insturen voor deze tentoonstelling. Het museum toont een selectie van de mooiste en meest bijzondere verhalen en momenten.

augustus---blessed-drieluik.jpg
Mathijs Vissers, Coronation Of The Virgin, 2019
augustus---blessed-drieluik.jpg

Mathijs Vissers - #Blessed

23 augustus tot en met 31 oktober 
Museum Krona, Uden

Kunstenaar Mathijs Vissers schijnt zijn licht op het thema aanbidding. In zijn schilderijen legt hij de vergelijking met popidolen en heiligen. Dit levert kleurrijke werken op van bijvoorbeeld Beyoncé als de heilige maagd Maria, een vergelijking die 'queen Bey' zelf ook weleens heeft gelegd. Want daar zijn hedendaagse sterren niet vies van, zichzelf een dosis heiligheid toedichten. 

Deel dit artikel