In mei openen er weer bijzondere nieuwe tentoonstellingen. En Stedelijk Museum Schiedam opent zijn deuren weer na 1,5 jaar renovatie! 

mei---feigl.jpg
Bron: Aad Hoogendoorn
Zoro Feigl bij nieuw werk in voorbereiding
mei---feigl.jpg

Zoro Feigl - Zonvonkengesproei

14 mei tot en met 11 september
Stedelijk Museum Schiedam

Na 1,5 jaar renovatie opent het Stedelijk Museum Schiedam eindelijk haar deuren weer! Dat doen ze met maar liefst vier tentoonstellingen, waaronder één met werk van Zoro Feigl (1983). De kunstenaar kreeg carte blanche voor twee vleugels van het museum en het meeste werk is dan ook speciaal gemaakt voor de tentoonstelling. Feigls werk kenmerkt zich door kunstinstallaties die het opnemen tegen de natuurwetten.

mei---adnan.jpg
Van Gogh en Etel Adnan
mei---adnan.jpg

Etel Adnan - Kleur als taal

20 mei tot en met 4 september
Van Gogh Museum, Amsterdam

De schilderijen van de Libanees-Franse kunstenaar Etel Adnan (1925-2021) zijn geabstraheerde landschappen. Net als bij de landschappen van Van Gogh speelt kleur de hoofdrol en spreekt er een grote liefde voor de natuur uit haar werk. De tentoonstelling werd in nauw contact met Adnan gemaakt. Helaas overleed zij afgelopen november op 96-jarige leeftijd. 'Kleur als taal' is een bijzondere ode aan haar en haar werk. 

mei---gormley.jpg
Bron: Museum Voorlinden
Gormley in Voorlinden
mei---gormley.jpg

Antony Gormley - GROUND

26 mei tot en met 25 september
Museum Voorlinden, Wassenaar
 

De Britse kunstenaar Antony Gormley (1950) onderzoekt met zijn sculpturen en installaties de relatie tussen het menselijk lichaam en diens omgeving. Bekende voorbeelden van zijn werk zijn de 'hurkende man' bij Lelystad en Angel of the North in het Engelse Gateshead. In Voorlinden is oud en nieuw werk te zien van de kunstenaar.

Deel dit artikel