Nieuwe maand, nieuwe tentoonstellingen! We tippen drie uiteenlopende exposities: XL kunst, fotografie met een beat en Zweeds realisme. 

oktober---big-art.jpg
BIG ART
oktober---big-art.jpg

BIG ART

1 tot en met 4 oktober 2020
Het Hembrugterrein, Zaandam

Groot, groter, grootst! BIG ART is een pop-up platform voor XL kunst. Er is werk te zijn van meer dan tachtig kunstenaars, zowel gevestigde namen als nieuwkomers. Elk jaar strijkt BIG ART neer op een andere plek in of rond Amsterdam. Dit jaar is de keuze gevallen op het Hembrugterrein in Zaandam. Groot voordeel: vanwege de grootte van de werken en het terrein, kan er makkelijk afstand gehouden worden! 

oktober---rutger-geerling.jpg
Bron: Rutger Geerling
Rutger Geerling – Ultra Europe
oktober---rutger-geerling.jpg

This is my church

3 oktober tot en met 28 februari
Museum aan het Vrijthof, Maastricht

Dansende mensenmassa's, over de top lichtshows en dj's die aanbeden worden als goden hoog op hun podium. De tentoonstelling 'This is my Church' viert het 25-jarig jubileum van dancefotograaf Rutger Geerling. Zijn werk geeft een indrukwekkende inkijk in de wereld van dance. Dat deze wereld lamgelegd is door het corona-virus geeft de tentoonstelling nog een extra dimensie. Een aanrader voor iedereen die de magie van grote dancefeesten een keer wil meemaken of herbeleven. 

oktober---anders-zorn.jpg
Bron: Finnish National Gallery, Ateneum Art Museum
Anders Zorn, Buiten, 1890
oktober---anders-zorn.jpg

Anders Zorn

10 oktober tot en met 31 januari
Kunstmuseum Den Haag

Een grote naam in Zweden, maar in Nederland en de rest van Europa nauwelijks bekend: Anders Zorn. Tijd om daar verandering in te brengen! Dit najaar komt Kunstmuseum Den Haag met een grote overzichtstentoonstelling. Zorns werk kenmerkt zich door idyllische taferelen, die veelal Scandinavisch aandoen. Hij schildert realistisch met impressionistische invloeden. Werk om bij weg te dromen! 

Deel dit artikel