Nieuwe maand, nieuwe tentoonstellingen! We tippen weer drie expo's die je niet mag missen! 

september---brick.jpg
Per Kirkeby, London, 1986
september---brick.jpg

Baksteen | Brick

10 september tot en met 8 januari
Kunsthal KAdE, Amersfoort

Dit najaar brengt Kunsthal KAdE een ode aan een wel heel alledaags voorwerp: de baksteen. Werken van meer dan vijftig kunstenaars tonen de veelzijdigheid én de schoonheid van dit bekende bouwmateriaal. Hoogtepunt van de tentoonstelling is het werk van de Deense kunstenaar Per Kirkey. Hij maakt met baksteen bouwwerken zonder functie, die hij dwaasbouw noemt. 

september---singer.jpg
Bron: Groninger Museum
Charley Toorop, Zelfportret met drie kinderen, 1929
september---singer.jpg

De Nieuwe Vrouw

13 september tot en met 8 januari
Museum Singer Laren

De positie van de vrouw is in de vorige eeuw flink veranderd. Hoe is dat terug te zien in de manier waarop vrouwen werden geschilderd? In Singer Laren volgen we de ontwikkelingen in de emacipatie van 1880 tot 1950 aan de hand van schilderijen van zowel mannelijke als vrouwelijke kunstenaars. Met o.a. werk van Charley Toorop, Marlene Dumans, Jan Sluijters en Leo Gestel

september---hockney.jpg
Bron: David Hockney Foto: Jonathan Wilkinson
David Hockney, Self Portrait, 2021
september---hockney.jpg

Hockney's eye - Kunst, technologie en verbeelding

23 september tot en met 29 januari
Teylers Museum, Haarlem

Wetenschap en kunst komen samen in deze tentoonstelling over het werk en de werkwijze van David Hockney. Zijn eigenzinnige theorieën over perspectief worden uitgelegd aan de hand van historische artistieke hulpmiddelen zoals het perspectiefraam, de bolle spiegel en de camera obscura. Een kijkje door de ogen van de meester! 

Deel dit artikel