Het is weer de tijd van kerstbomen optuigen! Dat kun je natuurlijk zo bont maken als je wilt. Deze kerstbomen zijn ware kunstwerken! 

365 sleeën

Deze boom bestaat uit 365 houten sleetjes en stond in 2013 middenin Budapest. De 11 meter hoge kunstinstallatie was niet alleen een lust voor het oog, maar was ook letterlijk een kerstcadeau. Na de feestdagen werden de sleeën namelijk aan arme kinderen gegeven. 

Boom van glas

Het Italiaanse eiland Murano staat bekend om zijn glasblazerskunst. Niet vreemd natuurlijk dat hun kerstboom ook volledig uit glas gemaakt is. 

kerstboom---glass.jpg
kerstboom op Murano
kerstboom---glass.jpg

Modern of traditioneel?

In 2012 sierde deze kerstboom de Grote Markt in Brussel. Nog voor het nieuwe jaar begon, werd hij weer afgebroken na klachten van de inwoners van de Belgische hoofdstad. Die vonden het maar niks zo'n moderne boom... 

kerstboom---brussel.jpg
kerstboom in Brussel
kerstboom---brussel.jpg

Kerstboom of ... ?

Deze kerstboom van Paul McCarthy deed heel wat stof opwaaien. Mensen vonden het lijken op een seksspeeltje. Daar was het McCarthy natuurlijk precies om te doen. Een beetje controverse kan nooit kwaad. 

kerstboom---buttplug.jpg
Paul McCarthy, Tree, 2014
kerstboom---buttplug.jpg

Inkijkje 

Kunstenaar Teet Suur ontwierp deze kerstboom voor het kleine Estse stadje Rakvere. Het is gemaakt van oude ramen en geeft de illusie van een inkijkje bij de inwoners van het kleine stadje. 

kerstboom---ramen.jpg
kerstboom Rakvere van Teet Suur
kerstboom---ramen.jpg

Pak je bord en schuif aan

Het Belgische designbureau MOOZ verzamelde, met hulp van de inwoners van Hasselt, 3000 borden en kopjes en maakte er deze indrukwekkende boom van. Het verwijst naar het samen dineren tijdens kerst. 

Deel dit artikel