Directeur van Museum JAN Marieke Uildriks dompelt zich onder in het werk van de hedendaagse kunstenaar Aldo van den Broek. In het Rijksmuseum Twenthe is te zien hoe zijn leven en kunst naadloos in elkaar over lopen. Zijn rauwe schilderijen en sculpturen, compleet met pizzadozen en kauwgompakjes, zijn een weergave van zijn avontuurlijke en bij vlagen nogal chaotische bestaan. Te zien tot en met 31 januari 2021!

In Nu te Zien! verlaten museumdirecteuren hun eigen museum om bijzondere, tijdelijke tentoonstellingen te bezoeken door het hele land. Kijk deze aflevering van Nu te Zien! vrijdag 18 december 2020 om 21.15 uur op NPO 2. Daarna is de uitzending hier terug te kijken. 

NB: Wegens corona-maatregelen is Rijksmuseum Twenthe gesloten tot en met 19 januari 2021. Vanaf 20 januari is de tentoonstelling Aldo van den Broek weer te zien. 

Maakhonger

Een kunstenaar in hart en nieren, dat is Aldo van den Broek zeker. Hij schildert met grote maakhonger op alles wat hij voor handen krijgt: pizzadozen, tapijten, kistjes, etcetera. Met eenzelfde drift reist hij de hele wereld over. Van Andalusië tot Japan, van Berlijn tot Siberië. Nu het reizen door corona-maatregelen beperkt wordt, blijft hij wat dichter bij huis, in het Twenthse Enschede.

Melancholie 

Hij schildert met grote streken, gehaast bijna, alsof hij alweer door wil met het volgende werk. En toch weet hij heel secuur een bepaald gevoel in zijn werk te stoppen, een zekere melancholie. Het maakt zijn werk uiterst intrigerend. 

aldo-van-den-broek---studio.jpg
Bron: Cas van der Pas
Aldo in zijn studio
aldo-van-den-broek---studio.jpg

Deel dit artikel